tangfelt.blogg.se

Minisemester med Hampus!

Publicerad 2013-11-26 19:50:20 i Allmänt,

Åh vilken härlig långhelg vi har haft! Hampus fick ledigt från skolan fredag och måndag så då bestämde han sig för att följa med mig ner till Vårgårda och tävla agility. Var väl att han skulle få träffa Jocke och Hanna som lockade mest :)
 
 
Vi åkte ner på fredagen, gjorde ett stopp i Valbo på Ikea samt lite lunch och sen åkte vi vidare och var väl i Vårgårda vid 17.30 tiden. Vi träffade Jocke och Hanna på en restaurang och så åt vi tillsammans. Hampus hade även bakat bullar och kakor till dom helt själv och det uppskattades, speciellt av Jocke :) Efter middagen skulle Jocke hjälpa Tobias att vara ordningsvakt på en handbollsmatch i Alingsås och Hanna åkte hem till Hillevi och Tobias där de skulle bo. Hampus och jag åkte till Tånga Hed och installerade oss i vårt lilla rum. Vi bytte lite hundar så Amiga och Decibel åkte med oss och Filur fick följa med Jocke och Hanna. Var nog en husse som hade saknat sin lilla Filur lite....
 
Vi hade en trevlig kväll med härliga hundmänniskor. Så mysigt att bo där när det är gemensamt TV rum och kök, alla liksom sitter och umgås och stämningen är på topp! (vissa var på topp väldigt länge;))
 
Lördag och söndag var det tävlingar hela dagen. Jag tävlade Dominus i klass 3 och han var väl sådär. Slalomen strulade i alla lopp men stundtals var han riktigt snabb och vissa partier lite långsammare. Får nog ta en lång vila med den grabben och se om de där riktigt snabba partierna kan komma lite oftare eller om han helt enkelt vill göra något annat än agility. Amiga gjorde jättefina lopp men lite stolpe ut så det blev tre disk och ett nollat lopp vilket resulterade i en fin 2:a plats efter lilla racer Ester:) Filur fick två disk och ett 5-fels lopp och sen det bästa av allt ....., ett nollat lopp i hoppklassen som räckte till SM-pinne och därmed blev Filur SM KLAR individuellt!!!!! Tjohooo!!!! Elton fick tävla sist på söndagen då klass 2 var och han gick så himla bra!!! Trots att han suttit och laddat i två dagar så höll han ihop och var riktigt snabb. Han nollade hopploppet och kom 2:a och fick pinne och i agilityloppet gjorde han ett så fint lopp men eftersom jag skulle spara tid på ett ställe och handlade hur klantigt som helst resulterade det istället att han sprang förbi tredje sista hindret och det blev istället en disk...., sååå klantig matte och sååå duktig hund..., ja, ja, man lär av sina misstag.
 
Elton, Filur och Amiga, alla fick med sig fina resultat hem från Vårgårda!
 
Hampus minglade runt hela dagarna och pratade med folk, eller så var han hinderfixare på nån bana. Tror han trivdes väldigt bra bland alla trevliga agilitymänniskor.
 
Hippi var med på socialträning och hon skötte sig så bra. Kampade i hallen mitt bland allt folk, och Jocke älskade hon, förra gången de träffades var hon lite rädd för honom men inte nu, det var som bortblåst. Så himla skönt att hon verkar ha släppt sina rädslor och kan vara den där spralliga glada hunden i alla miljöer. På lördagkvällen smet hon ut från vårt rum och in bland alla i TV-rummet, hoppade upp i nåns knä och minglade runt som om hon kände allihopa :)
 
 
Så himla kul att få rå om de här två guldklimparna hela helgen. Decibel var ett litet busfrö men samtidigt väldigt duktig på att slappna av. Men det blev många busstunder med andra små hundvalpar i hallen på dagarna, sheltien Set var nog favoriten..., och sen Hampus då förstås....
 
 
Amiga var ju lycklig att se oss som vanligt ...:)
 
 
Decibel och Dominus busar på rummet...
 
 
Var bara tvungen att ta ett kort på Hampus och Amiga när de hade somnat en kväll. Två som har saknat varandra tror jag <3
 

Tävlingarna var slut vid ca 19-tiden på söndagen så vi hade beslutat att sova kvar till måndagen vilket var väldigt, väldigt skönt. Hade inte alls haft någon lust att köra hem på natten. Istället fick vi en mysig söndagskväll och på måndagen åkte vi hem. Vi stannade till i Örebro och åt lunch hos Elsie där även pappa var. Jättekul att träffas och supergod lasagne bjöds det på. Mätta och belåtna fortsatte vi sen vår resa. Det blev ett stopp i Valbo även på vägen hem och lite shopping på bla Indiska och Hemtex, innan vi anlände till Bollnäs.
 
Å, det här är en sån där helg som jag lever på länge. Superroliga tävlingar på ett fantastiskt ställe, hundarna har varit duktiga, vi har sett massor med bra agility, träffat massor med trevliga människor och bäst av allt få umgås med Jocke och Hanna!!!
 
Nu längtar jag till jul när de kommer upp till oss. Jag passade även på att sno med mig Amiga hem också eftersom de ändå kommer upp snart, så då tyckte jag att mamman kunde få pyssla om lilla trollet tills dess.

Nu blir det agilityvila ett bra tag för åtminstone Filur, Amiga, Dominus och Wiola. 2012:orna får nog hålla igång lite för de har ju just börjat sin agilitysäsong. Tur det annars skulle nog matten klättra på väggarna om hon inte fick köra lite agility;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela