tangfelt.blogg.se

Fjällvandring dag 2

Publicerad 2014-09-09 09:15:47 i Allmänt,

På söndagen tog vi turen precis vid stugan, Andersjöåfallet. Väldig lyx att bo precis bredvid ett vattenfall och höra vattnets brus så fort man går ut. 
 
 
 
 
 
 
Efter ett tag kommer man fram till ett lugnare ställe och där är det så vackert, hundarna badade, vi fikade och det var helt underbart. 
 
 
 
 
 
 
Sen fortsatte turen i fin terräng och med fjällen i bakgrunden, så vackert! Synd man inte kan förmedla det genom korten men utsikten som är när man fjällvandrar går inte att få med på kort utan det måste man uppleva. 
 
 
 
 
Det blev lunch i stugan och sen städade vi den och åkte hemmåt. Men vi tog en senväg till Flatruet. Alltså vilket ställe. Man tror inte det är sant. Landskapet är så fantastiskt vackert och det är väldigt svårt att förstå att det bor folk där uppe på kalfjället, alltså det är verkligen hur långt som helst till alla möjliga håll, bara fjäll, fjäll och fjäll och så renar förstås. Förstå när det är dåligt väder, då stänger de av vägarna så folk inte ska bli kvar där uppe, det stod stora skyltar med det att vägen bara är öppen om vädret tillåter. Tänk vad isolerade de som bor där måste vara långa tider på vintern. Gäller att ha stort matföråd. Men jag tycker ändå det är häftigt att se vilket land vi lever i, bara några mil åt ett håll så är det som en helt annan värld!
 
 
 
 
 
 
Ja en underbar helg är tillända och jag hoppas det inte tar allt för lång tid innan vi är där igen. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela