tangfelt.blogg.se

EO äventyret börjar!!!!

Publicerad 2015-07-28 16:48:56 i Allmänt,

Söndagen den 19 juli började resan ner till Rieden i Tyskland för mig, Hippi och Elton. Vårt första landslagsuppdrag tillsammans och jag måste medge att vi var otroligt nöjda med att bara ha kommit med i laget, så jag fick allt påminna mig själv lite om orden "är målet att deltaga är det sällan man vinner".
Vi började med att hämta upp Sandra Sjöberg och Milla i Uppsala för att sen åka vidare till Falkenberg där vi blev bjudna på grillat, sm-tårta och en god natts sömn.
Tidigt måndag morgon packade vi bilen, 5 personer (Jag, Jocke, Hanna, Sandra och Ingemar) samt 4 hundar och började färden mot första målet, Berlin!
På eftermiddagen kom vi fram, checkade in på hotellet, gick en sväng på stan och tittade bla på kyrkan Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche som nästan helt förstördes av bomber under andra världskriget. Senare på kvällen anslöt även det nygifta paret Isabelle och Jouni samt Linda och vi hade en trevlig kväll tillsammans. 
Tisdagen ägnades åt turistande och åter turistande. Våra suveräna reseguider Jocke och Jouni såg till att vi kom dit vi skulle. Bara att åka tunnelbana var en upplevelse i sig ;)
Först besökte vi TV-tornet som är stadens högsta byggnad med 368 meter eller till och med den näst högsta byggnaden i Europa. Hissen gick jättefort och vips var man där uppe med en utsikt över hela Berlin, mäktigt!
Sen blev det lunch och shopping, bla på Primark, alltså hur billigt var det inte där, alla kom ut med några påsar och Issa med sitt bästa köp, selfipinnen som användes flitigt under resten av resan. 
Sen besökte vi Berlinmuren och Checkpoint Charlie. Mellan 1961 och 1990 var Checkpoint Charlie den enda övergången för utlänningar mellan Öst- och Västberlin. Den kom att bli symbol för både frihet och separation för många östtyskar som försökte fly från Sovjets kommunism. 
När vi hade rastat hundar och vilat lite på hotellet drog jag, Jocke, Jouni och Ingemar iväg och kollade på Olympia Station och Brandenburger Tor
Sen mötte vi upp de andra och åt middag tillsammans.
På onsdagen blev det frukost och utchek från hotellet sen åkte vi till Tiergarten som ursprungligen var en kunglig jaktmark men som omvandlades till park med sjöar och bäckar. Hundarna fick röra lite på sig och vi kollade även in segerkolonnen (Siegessäule) innan vi hoppade in i bilarna och styrde mot Rieden och EO!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela