tangfelt.blogg.se

Kombinationer ur banor från helgen!

Publicerad 2014-01-29 13:49:14 i Allmänt,

I helgen när jag stod och tittade på klass 1 så blev jag ju så där otroligt sugen på att få börja tävla med Toppen och Hippi. Ritade ner alla klass 1 banor och tänker träna delar ur dem med mina vovvar. Man såg rätt tydligt att bara en start eller ett upplopp med en rak slalom kan ställa till stora problem när farten blir hög. Att hundarna själva kan anpassa farten in i slalomen var verkligen ett måste på dessa banor + att de håller ihop hela slalomen på upploppet. Filmade träningen sist på Toppen och Hippi och så här såg en start ut och ett upplopp ut från helgen (fast vi körde dem i samma kombination)
 
http://www.youtube.com/watch?v=99kxwajv8XU
 
Hippi har haft lite problem att lära sig slalom då hon inte alls vill ha bågar, hon har bara blivit stressad och förvirrad med dessa bågar så till slut tog jag helt enkelt bort dem och har kört på det gamla hederliga sättet att bara visa och eftersom hon är en snabbtänkt liten dam börjar det sitta nu. Toppen har bara kört bågar och hade ganska länge en båge i början och en i slutet men nu sitter det även för han. Toppen är ju väldigt stor och klumpig men har ändå fått en ganska bra teknik redan.
 
Vi körde även en annan start från helgen även om vi gjorde ett litet eget slut på den med 4-pinnars slalom etc.  Här blev bara Toppen filmad.
 
http://www.youtube.com/watch?v=PBRdF9Z3CD4
 
Jag borde egentligen träna rallylydnad med Elton och Toppen inför helgen men det är så lätt att slinka in på agilityn eller bara ta ett dopp i det blå.... ;)
 
 
Ikväll blir det yoga, fantastiskt skönt !
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela