tangfelt.blogg.se

Rally och kurs

Publicerad 2016-04-17 16:00:07 i Allmänt,

Igår åkte jag och hundarna till Sundsvall för rallylydnadstävling. Det var Ebbot som skulle tävla 2xnybörjarklass. Vädret var ju inte det bästa då det regnade och vi höll till utomhus på en grusplan. I första klassen var det två ligg under gång i rena vattenpölarna så där strejkade faktiskt Ebbot och la sig inte och jag förstår honom. Men tyvärr blev det ju då -20 poäng men resten gick han riktigt fint och sitt gjorde han i blötan utan problem. Gissa om jag blev glad när vi ändå fick 71 poäng och klarade gränsen och han fick sitt tredje kvalificerande resultat och därmed även RLD N. I nästa klass kändes det dock liiite torrare på planen och även nu var det två ligg med och då helt plötsligt slängde han sig ner som ingenting. Hela 95 poäng blev det och en 4:e plats av ca 35 st. 
 
RLD N, Sobelkustens Ace of Spades "Ebbot"
Efter tävlingen gick vi en promenad så även hejarklacken fick röra på sig ordentligt. Även sjuklingen Wiola var med, eller sjuk och sjuk, frågar man henne mår hon alldeles prima men sen att hon nyss har haft hela buken full med vätska och nu äter hon även kortison och då stannar vätskan helt plötsligt kvar i tarmarna men då är hon så otroligt smal istället då näringen typ går rakt igenom henne. På onsdag ska hon till Falun igen och nu hoppas vi att de hittar felet eller åtminstone kan medicinera så hon kan bli normal igen. 
Efter tävlingen svängde jag in i Birsta och shoppade lite. Det var så skönt att gå och strosa i lugn och ro. Väl hemma blev det en lång skogspromenad med hundarna och sen mys i soffan. Pär, Hampus och Calle var i Stockholm hela dagen och kollade på innebandyfinalerna. 
 
Idag har det varit regn hela dagen men ändå var vi full styrka på valpkursen, alltså vilket härligt gäng och duktiga mattar och hussar. Idag stod spår, sök och lydnad i skogen på schemat och alla klarade det galant. Några fastade på kort. På onsdag är det sista gången men de flesta träffar jag igen på fortsättningskursen. 
 
Malin och Lizzie tränar sitt stanna kvar medans matte gömmer godis i trädet
Ola och Elton tar sig an dagens spår med bravur
Zodiac letar godis i trädet medans matte och husse tittar på
Kiwi tränar sök och hittar strax efter kortet är taget matte Helen bakom stenen
Har även anmält Hippi och Elton till Hula Hopp, så nu längtar man såååå till sommaren!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela