tangfelt.blogg.se

Jul i vårt hus!

Publicerad 2014-12-28 15:00:00 i Allmänt,

Vilka härliga dagar vi har haft. Innan jul blev det många skogspromenader med ett helt gäng hundar varje dag. Alla är så duktiga och håller sams, blir alltid lika imponerad av hur snälla alla hundar är. Jocke och jag tränade även lite agility hemma på vår bana vilket har gått super då det endast var lite, lite snö.
 
 
Hampus har hunnit med lite ridning och han är så duktig fast det bara var tredje gången han satt på en hästrygg. Red mellan koner, travade själv och lärde sig rida lätt.
 
På söndagkväll kom Hanna och Liam med tåget, alltid lika roligt. Med de kom även snön och träningsmöjligheterna ute blev lite sämre men vi har promenerat, simmat, löpbandstränat, vibbat och även hyrt Hertsjö ridhus några gånger för agilityträning. Tur vi är många som kan hjälpas åt när vi har så många hundar. 
 
Jocke och Hannas guldklimpar!
 
Lite julpyntning och matlagning har det också blivit, årets gran var riktigt grann och Jocke och Calle såg till att den fick lite bling, bling i sig ;)
 
Julafton börjades med lite skattjakt, fniss...., så roligt att barnen aldrig blir för stora för julstrumpor och paket på morgonen... Sen blev det julgrötsfrukost hos svärföräldrarna. Sen en härlig långpromenad med hundarna.
 
Efter det matlagning för hela slanten och efter Kalle Anka blev det julmat hemma hos oss då även Cilla, Peter, Nora, Bengt och Margareta kom. Gott och mysigt och alla hade varit snälla för fina julklappar blev det också. Det tråkiga var att jag inte tog ett enda kort under hela tiden..., å jag som alltid brukar ta så många kort..., ja, ja, minnena får väl räcka. 
 
Juldagen börjades med  promenad i det fina men kalla vädret. Lite kramp i små hundtassar men annars riktigt härligt!
 
Mitt på dagen kom Anette, Tobbe och Rebecka (Hannas mamma, bror och svägerska) samt även Skip och Fenja. Folk och hundar i vartenda hörn men såååå mysigt att ha alla samlade! Vi hann med en promenad till så Skip och Fenja även fick sträcka på benen lite efter den långa bilresan. Sen lämnade vi gästerna ett tag och gick till svärföräldrarna och åt den årliga kalkonmiddagen med släkt på Pärs sida. På kvällen hann vi även med lite simning, löpband och vibb för hundarna. Fenja fick testa löpband och vibb för första gången och Skip fick pröva simmet och vibb och de var så duktiga. Sen blev det sällskapsspel, alltid lika roligt. Bla ett sångspel och ett frågespel från 12 år, vi skrattade gott när vi knappt kunde läsa frågorna för det var så konstiga ord och än sämre var vi på svaren...., men vi fick ett vinnande lag till slut!;) Vi fick även en sån fin present av gästerna med mycket gott i, TACK!
 
Annandagen var vi morgonpigga och hade hyrt hertsjö mellan 9-11. En rolig kombination som Jocke och Hanna hade gjort och hundarna var riktigt grymma (som alltid). Jocke och Hanna har kört Hippi och Elton lite nu och de går sååå bra med dem. Svårigheten blir bara att välja vem som ska springa med vem, det finns för och nackdelar hur man än vänder och vrider, men det viktiga är att båda springer bra med båda och jag trivs riktigt bra med att sitta på sidan om och se på, eller se på och se på, jag sprang faktiskt med Toppen själv ;)
Efter träning drog hela gänget iväg på stan, kollade på Jocke och Hannas lägenhet etc. När de kom hem åt vi och sen var det laddning för bandyn som gällde. Ja, till och med jag gick på bandy.... Falkenbergarna gick all in med bandyportfölj och allt därtill. Tror faktiskt inte att nån frös heller..... Bollnäs-Edsbyn 2-2. Så nu har jag gjort mitt som supporter för några år framöver igen!
 
På lördagmorgon åkte alla utom jag, Calle och Sofie till Funäsdalen för lite slalomåkning i Hamra i dagarna tre. Hoppas det blir lite varmare åt dem för just nu är det -20 grader här. Tur jag är ledig från jobbet så jag kan ta hand om alla hundar vi har här hemma. Har faktiskt delat upp dem i två grupper på promnenaderna, lilla gänget...
 
...och stora gänget
 
Dominus är med sin älsklingsmatte Sofie i Kilafors ett par dagar och lever riktigt lyxliv <3
 
Nu blir det lite soffhäng med rödblommiga kinder efter allt uteliv idag.
 
Pär och jag firar även 23-årig bröllopsdag och fast han är i fjällen så kom det fina blommor idag..., det är kärlek det <3
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela