tangfelt.blogg.se

Orolig för Potter

Publicerad 2016-10-11 14:11:18 i Allmänt,

Förra veckan var det kanelbullens dag och givetvis blev det lite bullar här också ;)
Sen har jag haft avslutning på tävlingskursen i agility. Det var ju så många i den kursen så vi delade upp den i två grupper så en hade avslutning i onsdags och en i torsdags. Så rolig kurs att ha med duktiga och träningsvilliga ekipage. Nu blir det fyra veckor utan kurser innan det kör igång igen i Kilafors Hundhall.
 
Annars har jag mest gått och varit orolig för Potter. Han dricker och kissar så otroligt mycket. Han har gjort det enda sedan han var valp men valpar kissar ju mycket...., men det har liksom inte gått över. Vi har tagit urinprov och blodprov men allt såg fint ut. Men inget har blivit bättre och nu måste han ut typ var 20:e minut. Vi har mätt vattenmängden och han dricker ca 17 dl/dag !!!!! På tok för mycket då det ska ligga på max 4,5 dl /dag. Man är ju stämplad sen Turid och tankarna går ju givetvis till njurarna..... Så i fredagsmorse åkte Pär till Gävle för ultraljud och nytt djupare blodprov och ni vet känslan när man har gått i några veckor och bara malt, och malt och nästan ställt in sig på att man kommer att få ta bort en hund till pga kronisk njursvikt typ. MEN, allt såg bra ut och igår fick jag även svar på att det utökade blodprovet också var bra, såååååå skönt!!!!! Nu ska vi bara få bukt med vattendrickandet och kissandet. Då han inte har rätt saltmängd i urinet så ska vi nu i 5 dagar ge honom vätskeersättning och tilldelad ranson så han dricker rätt mängd och se om vi på så vis kan få bukt på det. Förhoppningsvis är han bara en psykogen vattendrickare men det kan ju vara rent livsfarligt att inte låta honom dricka vatten om det skulle ha varit njurproblem tex. Lite fattigare men såååå mycket gladare, trallalallalaaaaaaa.......!
 
När Pär ändå var iväg så fick Ebbot också följa med och ultraljuda sina njurar eftersom Turid (kullsyster) hade kroniks njursvikt och blodbrist men allt såg bra ut på lillskrutt så det var ju skönt att få det bekräftat liksom. Nu slipper man fundera på det utan vi kan fokusera på träning och annat i lugn och ro. Ebbot har för övrigt utvecklats en hel del nu på slutet när det gäller agilityn och det är sååå kul! Han börjar förstå mer och mer att man ska springa fort och även om det är en bit kvar kommer trycket mer och mer nu. Ska bli så spännande och se om han ökar ytterligare lite när han kommer ut i tävlingsmiljö. Snart får vi veta, bara 5 veckor kvar till debut nu. Har även ökat hans fysträning lite och nu simmar han och styrkevibbar 2 gånger/vecka och han verkar svara bra på det. Liten börjar bli stor.....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela