tangfelt.blogg.se

Inne och utebana!

Publicerad 2012-11-29 12:40:54 i Allmänt,

Dom hotar med snö och minusgrader så idag fick några av våra agilityhinder komma in under tak. Men nytt för i år är att jag behöll klätterhinder, hopphinder och slalom ute ifall det blir en grön vinter eller bara lite snö och tog in hopphinder slalom och tunnlar för det räcker faktiskt att roa sig med det om det skulle bli jättemycket snö och is. Tycker faktiskt om min lilla lada, bättre än inget liksom..!

 

Slalom är svårt...!

Publicerad 2012-11-28 16:08:00 i Allmänt,

Dominus tycker slalom är ganska svårt (eller jag kanske), han är som Filur men ändå inte. Filur är en riktig tänkare och det är Dominus också men ändå inte lika mycket. Jag har kört både bågar och zick-zack slalom och båda funkar men han blir väldigt försiktig med bågarna, känns som han tycker det är väldigt mycket att hålla ordning på. Zick-zack slalomen går kanon och han bara rinner igenom den men sen känns det som det är ett stort steg mellan lite, lite zick-zack och helt rak. Så nu kör vi bara raka slalomar utan bågar ett tag och då ökar han faktiskt så inte vet jag om han tycker bågarna är ivägen på nåt sätt...? Det börjar släppa och han kan nu jobba mot en matskål och det känns som det blir lite snabbare ju säkrare han blir.
 
Jag har ju tyckt att vänsterslalom är mycket bättre än högerslalomen och att det skiljer mycket i fart. Förstår att det är jag som måste göra något så idag beslöt jag mig för att filma och visst jag blir mycket mer passiv i högerslalomen så det är kanske inte konstigt att han går långsammare där. Men det känns som det är större skillnad på fart än vad jag ser att det är på filmen så det kanske inte är riktigt så stor skillnad som jag har trott...., hm.., bra med film.
 
Jag har bestämt mig för att inte stressa på honom än utan bara gå bredvid så han får sköta det i sin egen takt, så tar vi det där med utmaningar sen...
 
http://www.youtube.com/watch?v=P31PqU1sSug
 
På söndag ska vi gå kurs för Lovisa igen, ska bli sååå himla kul!!!
 
 

Baka, baka.....

Publicerad 2012-11-26 17:16:28 i Allmänt,

Det har kommit lite snö men tyvärr blev det mest blask..., men i skogen var det fint då det fortfarande var kallgrader. Det har varit ett nästan spökligt ljus idag på dagen, liksom grått och ljust på samma gång...
 
 
Idag har Hampus och Calle varit lediga från skolan och vad passade bättre då än att baka lite på e.m.
Vi gjorde pepparkakor, saffransbullar och vanliga bullar.
 
Måste dela med mig av världens enklaste recept på pepparkakor. Det kanske är fler än jag som har tröttnat på att kavla tunt, tunt och sätta ut formar etc. Med detta recept rör man bara ihop allt, rullar små bollar, lägger på plåten och plattar till med en gaffel och så in i ugnen.
 
Du behöver: 200 g smör, 1 dl socker, 1 dl brun farin, 2 msk ljus sirap, 2 msk gräddfil (eller vanlig grädde) 5 tsk pepparkakskryddor (eller som jag har 1½ tsk malda kryddnejlikor, ½ tsk mald ingefära och 2 tsk malen kanel), 6 dl vetemjöl, 2 tsk bikarbonat och om man vill ca ½ del krossade mandelspån.
 
Lägg margarin, socker, brun farin och sirap i en bunke och rör ihop till en smidig smet. Rör i gräddfil (eller grädde) och kryddorna + mandelspån om man vill. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
 
Rulla små kulor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Tryck till varje degboll med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter på 225 grader.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela