tangfelt.blogg.se

Lyckas på tävling!

Publicerad 2015-01-28 15:36:46 i Allmänt,

Ikväll är det sista gången på min tävlingspsykologikurs och mental träning som jag har hållit under vintern. Vissa saker har man lätt för och vissa svårt men det är alltid bra med en genomkörare i detta tycker jag. Det är så himla lätt att man hamnar i ett negativt mönster som man kanske inte märker på en gång att man måste bryta. Det kan även vara bra att bli påmind om de saker man fixar bra så man uppskattar dem och kan fortsätta med det. 
 
Jag själv har stor nytta av mitt tänk, att gå in och göra mitt bästa och skita i vad andra gör eller tycker och presterar för det kan jag liksom inte påverka. Det enda jag kan påverka så är det ju min prestation. Ofta är hunden bra tränad och alltid duktig så det är ju oftast mig det hänger på, så därför tycker jag det är mest rättvist mot hunden om jag tränar på detta och verkligen skärper mig, gör mitt jobb, gör mitt bästa och har kul. Det kommer man långt på! Sen kan jag imopneras av andra, glädjas åt andra etc. för sånt ispirerar mig till max. Viktigt också att jag sätter mina egna mål och ingen annans, att jag håller på för att jag tycker det är kul och inte för nån annans skull. 
 
Under kursen har vi gått igenom:
- Introduktion
- Den rätta spänningsnivån - om att hanskas med nervositet
- Koncentration
- Målsättning
- Självförtroende
- Bilder
- Ord
 
Det är väldigt roligt när man är en hel grupp som diskuterar om olika ämnen och se hur olika vi är. Vissa tycker vissa saker är självklara och enkla medans andra har jättesvårt för det. Ta bara detta med att se bilder med alla sinnen, vad olika alla var när vi visualiserade med synen, hörseln, känseln, lukten, smaken etc. Jag tycker det är lite häftigt. 
 
Några ord jag tar med mig efter denna kurs:
- Våga utvecklas!
- Våga misslyckas!
- Våga testa!
- Våga tro på det du gör!
- Våga kämpa!
- Våga ha kul!
 
Har även kommit in i ett litet lässtimm själv så när jag ändå är inne på detta ämne skall dessa tre läsas:)
 
 

Calle 20 år!

Publicerad 2015-01-25 22:10:13 i Allmänt,

Idag firar vi Calle som inte är tonåring längre utan fyller hela 20 år!!!! Tänk att min lilla mellanbäbis är så stor! För 20 år sedan överraskade han oss alla genom att vilja komma ut redan i v28. Han var väldigt, väldigt liten och det blev 2,5 månad på sjukhus men allt gick bra och oj vilken stark liten kille det blev med ett hjärta av guld! Grattis Calle! Nu får vi vänta ett år innan vi har en ny tonåring i familjen, då är det Hampus tur ;)
 
Annars har denna vecka gått riktigt på lågvarv. Förkylningen har sänkt mig och jag har varit helt slut efter jobbet. Hundarna har inte fått mycket dom inte, inte ens några längre promenader, men det verkar som de har överlevt ändå. I fredags åkte Jocke och Hanna till Lanzarote så då fick man fem hundar till att passa men alla är så duktiga och det är precis som de fattar att man inte orkar riktigt. 
 
Men idag kände jag mig lite piggare så då har det blivit två långpromenader förutom de vanliga med pensionatshundarna. Pär körde upp skoterspår i skogen åt mig så nu kommer vi fram lite enklare. Dock var det så mjukt så man fick pulsa en hel del ändå men hundarna kunde springa lätt i alla fall. Kändes att man inte är riktigt frisk för svetten bara rann. Hyrde även Hertsjö en timme så några av vovvarna fick köra lite. Körde en kombination som inte var så jobbig för mig och det var mest fokus på kontaktfält på balansen. Decibel, Toppen och Filur fick köra och Melker gjorde en tunnel på slutet. Denna körde vi. 
 
I lördags var Pär och jag ner på stan en sväng och passade även på att fika. Och gisses vad folk vi träffade som vi känner. Vi insåg att många, många är nere på stan på helgerna och fikar, typ alla utom vi. Även om det var jättemysigt så är det nog inte riktigt vi. Vi är hellre ute i skogen på nån match eller tävling eller så. Men vem vet, när vi är pensionärer kanske lördagsnöjet är att åka på stan och fika, man ska aldrig säga aldrig. 
 
Annars kan man inte göra annat än att njuta såna här fina vinterdagar, helt magiskt när solen skiner!
Nu laddar jag för en ny vecka och hoppas att den kan bli lite normal för jag har en hel del att ta igen kan jag lova. 
 

Åsså gick det utför.....

Publicerad 2015-01-21 19:16:00 i Allmänt,

Japp, nu har det börjats träna här minsan. Calle och Sofie drog med mig på en Fit Camp information i onsdagskväll (för en vecka sedan). Eller information och information det ingick även sån där scanning där de kollar vikt, fetter, vatten etc. så man vet hur gammal sin kropp är samt även ett test bestående av först uppvärmning för att sedan följas av benböj i 2 min, så många armhävningar man kunde göra i sträck och sen idioten i två minuter. Självklart tar man i för kung och fosterland och efter idioten hade jag så ont i halsen så jag fick blodsmak typ.... Alltså det kan inte vara nyttigt....? Sen dess har jag haft ont i halsen....., suck... Men pigg ändå så allt har flytit på ändå tills i söndags, pang..., så låg jag däckad och sen dess har jag varit hängig. Men det är som vanligt när man är egen företagare..., bara att bita ihop och jobba...,(men ibland skulle det faktiskt vara skönt att bara kunna ringa och säga att man var sjuk och stanna hemma). Träning är det dock inte att tänka på..., haha, har jag något att skylla på i alla fall. 
 
Men lördagen innan däckningen hann jag i alla fall med ett jättebra agilitypass tillsammans med fem andra från klubben i Hertsjö. Denna roliga kombination gjorde vi och Hippi och Elton fick köra. Vi tog dock bort den lilla blindtunneln vid slalomen. Riktigt roligt och svettigt pass :)
 
På måndagkvällen hade jag min tävlingspsykologikurs/Mentalträning på klubben. Näsan hade runnit hela dagen och rethostan var total men jag hann in en sväng på apoteket innan och fick tag på både tablett mot hostan och spray mot näsan så det gick faktiskt bra att så och prata i två timmar men så fort jag satte mig i bilen började det igen. Ganska häftigt hur man kan tvinga kroppen till saker ändå när man bara måste.
 
På tisdagen så hade jag hyrt Kilafors Hundhall. Vann ju massa presentkort i somras så nu har jag bokat in tider för egentid där. Alltså den hallen är suveränt fin och bra på alla sätt men jag känner mig alltid så himla stressad när jag tränar där..., varför är det så? En timme är ju liksom en timme vart man än tränar, det borde ju inte vara nån skillnad. Vet inte om det är för att folk som tränar efter kommer in tidigare så hundarna blir störda och man blir rubbad i sitt upplägg eller vad det är. Melker skulle i alla fall träna sist men när det var hans tur så kom det folk som skulle ha timmen efter och då blev han störd och lite småskraj så vi sket i det. Trist eftersom det var han jag ville lekträna mest. Får helt enkelt börja med honom nästa gång. Men jag fick till ett fint lydnadspass med Elton och Amiga i alla fall, sättande under gång, rutan, hopp apport och metall fick de köra och det gick jättebra. Resten av träningen glömmer vi helt enkelt. Imorgon torsdag är vi några som bokat in en timme i Hertsjö så då ska Melker få vara med minsann :)
 
Men hur sjuk man än är så blir man så himla lycklig när flyttlasset i tisdagskväll ÄNTLIGEN nådde Bollnäs. Välkommen Hanna som vi har längtat och stort grattis till examen!. Sååå härligt att ha alla nära inpå igen. Inflytt i lägenheten blir den 1 februari så just nu bor alla här hemma. Tyvärr är Hanna också sjuk och Hampus och Calle med så det är ett härligt gäng som snörvlar och hostar här hemma...., tur vi är lika allihopa ;)
 
Avslutar med en passande bild just nu efter detta gnällinlägg :)
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela