tangfelt.blogg.se

Fixar helg!

Publicerad 2016-04-24 20:02:34 i Allmänt,

Fredagseftermiddagen inleddes med fredagsmys i stugan. Det var vääldigt kallt men det bekom inte Toppen som tog årets första simtur....., suck... Både hundarna och jag ÄLSKAR detta ställe. All snö var borta så nu återstår bara vårfix och krattning men det tar vi en annan gång...., det fanns blåsippor i alla fall ;)
Efter det så fortsatte myset med film med Hampus och sen när klockan närmade sig 23 så gick Pär och jag över till Tuppz och lyssnade på Miriam Bryant! Hon är så duktig! En riktigt rolig kväll :) 
 
På morgonen var huset fullt av både hundar och Jocke, Hanna och Calle som också var på Miriam och sov över här. Jag åkte och klippte mig och efter mycket velande blev det hellugg igen nu när jag äntligen hade sparat ut till lång lugg...., ja, ja..., typiskt mig... Sen gick Hanna och jag en långpromenad med hundarna och sen blev det vårfixardag på tomten med krattning, rensning av rabatter etc. Det är så mysigt och göra vårfint tycker jag och se när allt börjar knoppa sig och växa. 
Idag söndag började vi med skogspromenad och sen simning för alla vovvar. Det här var sista hårda träningspasset för Hippi och Elton före LLU, så nu ska kropparna bara få vila och ladda och så hoppas vi att de är i form till helgen.
Efter det blev det fix på tomten igen hela dagen lång och så blev det lite agility med Ebbot också.
Resten har vi funderat på namn till bäbis, Harry Potter tema är det på kullen så kom gärna med förslag. Vi har i och för sig ett namn som vi tycker om men det har inte mycket med Harry Potter att göra, eller så ändrar vi oss helt enkelt och tar ett tema namn. Just nu står det mellan Citrus eller Potter. Svårt det där med namn.
 
Nu blir det helgens höjdpunkt, Mästarnas Mästare!
 

Bästa stället!

Publicerad 2016-04-21 19:50:05 i Allmänt,

Igår hann jag inte med mina hundar alls kändes det som, men när jag tänkte efter så fick dom ju faktiskt simma på morgonen och gå i skogen och vara med mig hela dan på jobbet men det kändes ändå som att jag inte såg dem på hela dan för det var så otroligt mycket annat. Så innan jag skulle till Kilafors och hålla kurs tog vi en sväng till vårt älskade Bolletjärn i strålande sol och med ens kände jag mig som en lite bättre matte. Hippi och Toppen fick jag passa hela tiden då de helst vill hoppa i plurret men när inte ens all is är borta tycker jag det är för tidigt att bada även om vi inte delade den åsikten....
På kvällen var det avslutning på valpkursen och det var även sista kursen i Kilafors Hundhall för denna vinter. Nu pausar jag drygt en vecka och sen kör jag igång fyra kurser här hemma i Häggesta. Det är så roligt med kurser och följa alla duktiga ekipage och man blir så stolt när man ger dom en läxa och sen en vecka efter sätter ALLA i kursen den, såå kul! Sista gänget ut för i vinter fastade på bild. Som tur är får jag träffa alla på fortsättningskursen snart ;)
Toppen har även fått hem sin STORA fina rosett som han fick av rasklubben då han blev årets agilitybeardis, så fin! Lite sorgligt är det allt att han inte kommer tävla nå agility i år, men, men vi ska försöka hinna med att köra lite rallylydnad i alla fall.
Håller även på och läser Malin Berghagens härliga bok Mallorca i mitt hjärta, så det är nästan så jag måste gå och lägga mig snart så jag kan läsa lite och kolla på alla fina bilder ;)
 

I väntans tider!

Publicerad 2016-04-19 18:25:18 i Allmänt,

Wiiiii, nu kan jag inte hålla mig längre. För en vecka sedan föddes vår nya lilla valp. Om allt går som det ska så ska en liten pumikille flytta hem till oss i början av juni. Skulle ju hålla mig nåt år till men när detta dök upp så kändes det bara sååå rätt. Jag älskar hundarna i kullen innan (samma kombination) så här kom ju bara drömchansen att få något liknande. Nu måste veckorna gå jättefort, tur man har mycket jobb och tävlingar så kanske det bara swishar till och lagom till semestern kommer ju klimpen. Antingen är han grå eller så blir han ljus (fako)..., spännande!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela