tangfelt.blogg.se

Melker kurs!

Publicerad 2015-04-30 22:13:50 i Allmänt,

Man kan ju tro att det inte händer något när det är stiltje i bloggen men det är precis tvärt om. Dagarna räcker inte till......
 
Melker har börjat på kurs på klubben. Vi går aktivering och kroppskontroll för Hanna och det är så himla kul. Vi är ett härligt gäng med många olika raser och det är så kul att se allas framsteg. Hanna kör hårt med oss och det blir läxor varje gång, men det är kul och jag gillar det. På två gånger har vi lärt oss backa, backa upp med bakbenen på något, sätta alla fyra ben i en låda, starter/inkallningar, stå med frambenen på en pall och göra bakbenskontroll åt båda hållen, svänga/snurra åt höger och vänster, gå med ögonkontakt...., ja ni hör själva allt detta på två gånger men alla är så duktiga. Längtar till måndag igen....
 
Har även tagit tag i rallylydnaden genom att anmäla Toppen till mästarklass i juni. Så nu måste vi träna för det är många nya moment som ska in. Apportering är nog svårast men även backa från mig, springa till konen, snurra åt alla möjliga håll m.m, m.m. Så denna bok är min bästa vän just nu, tycker den är superbra. 
 
I fredags em åkte Hampus och jag till Valbo och shoppade loss. Vi hade en sån mysig mamma son kväll och Hampus hittade både skor och kläder som föll i smaken. Han börjar bli stor min bäbis. Tänk att han går ut 6:an snart och sen blir det högstadiet!!!, gisses vart tar åren vägen???
 
Förutom jobb, fysträning med hundar, promenader etc. så blev det en hel del påtande i trädgården i helgen. Vi har grävt upp buskar och planterat om, gjort rabatt, planterat om och köpt några nya blommor , så nu längtar jag bara efter lite mer värme så man kan plantera ut även känsliga blommor. 
Hippi hjälper matte att planera och plantera i nya rabatten.
Filur somnade i växthuset som för övrigt har blivit klart med glas och allt :)
 
Jocke och Hanna var i Vårgårda på tävling. Jocke dömde också och både det och tävlandet gick bra. Harald var hemma hos oss och fick nöja sig med promenader och trädgårdspyssel ;)
 
Idag föddes det fyra små sheltisar på Gotland som Liam är stolt pappa åt. Det blev två blå hanar, en trefärgad hane och en blå tik, såååå himla söta. Grattis kennel Sobelkusten och grattis till Liam så klart. 
 
Imorgon är det lite lugnare på jobbet och lördag-söndag är jag faktiskt LEDIG! Ska åka och tävla i Nynäshamn på lördagen, känns som det var länge sedan nu. 
 
Trevlig helg!!!

Njut av dagen!

Publicerad 2015-04-22 20:43:37 i Allmänt,

Att man ska njuta av dagen och de nära och kära man har omkring sig vet väl alla men man blir lite extra påmind såhär när man på kort tid har mist två fyrbenta familjemedlemmar. Ibland är det bra att bli påmind och inte bara ta allt för givet. Jag är så lyckligt lottad som har både mina härliga tvåbenta och fyrbenta runt omkring mig och jag njuter verkligen av det och är oerhört tacksam <3 
 
Det är så fint ute nu och man njuer av varje skogspromenad. Solen skiner och det är lagom varmt, det gillar jag. 
 
Imorgon kommer Pär hem från Japan, han tog en liten tripp dit med jobbet söndag-torsdag ;) Ska bli kul att se bilder och höra hur han haft det när han kommer hem. Jag beställde en Geisha som kan göra min Flamingo sällskap i växthuset, hoppas han kom ihåg det;) Fick i alla fall ett kort från hotellrummet samt i början på deras forspaddling som de roade sig med.
 

Världens bästa Nova!

Publicerad 2015-04-19 17:32:47 i Allmänt,

12 år orkade hon med, världens snällaste och goaste Nova.
Igår fick hon somna in då åldern tog ut sin rätt. 
Vi fick äran att ta över Nova när hon var 3 år, en pigg, glad och sprallig goldentjej. Sen den dagen har hon förgyllt våra dagar och hon har alltid varit så otroooligt snäll både mot människor och djur, hon var verkligen omtyckt av alla <3
Tävlingskarriären blev väldigt kort. Mellan hon var 3 år och 5 år så hade hon tre valpkullar och är stolt mamma till 25 valpar! Vi hann tävla lite mellan kullarna och hon fick LP1 samt uppflyttad till lyd elit, hon blev SE VCH, 1:a i nybörjarklass på jaktprov, uppflytad till lägre klass spår, tävlade agility och hoppklass 3, genomfört MH. Efter sista kullen skulle hon bli vår på heltid och vi kunde ägna oss åt träning och tävling som hon gillade så mycket. Nu blev det inte riktigt så då hon efter sista kullen fick spondylos i ryggen av den högre graden så istället för att bli min tävlingshund blev hon pensionerad vid 5 års ålder. Veterinärerna visste inte hur länge hon skulle kunna gå utan att få ont men med facit i hand gick det väldigt länge. Hon har varit en fantastisk sällskapshund och vi har haft så många fina år tillsammans. Sista månaderna har hon blivit gammal men ändå pigg, på slutet blev hon helt döv, men hängde med ändå. Men igår orkade inte kroppen längre, tårarna rinner och det är fruktansvärt att förlora en sån kär vän, samtidigt som jag är så otroligt tacksam att vi fick ha henne vid vår sida i så många år. 
Tack älskade Nova och vila i frid så ses vi snart <3
 
Fina, fina Nova <3
 
Hon får leva vidare genom sina fina barn, här med sonen Nilo <3
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela