tangfelt.blogg.se

Fotoböcker

Publicerad 2015-05-31 18:57:40 i Allmänt,

Helgen har mest bestått av jobb men igårkväll när regnet smattrade utanför tog jag äntligen tag i mina fotoböcker som jag ligger sjukt mycket efter med. Brukar vara duktig att göra dem regelbundet men nu låg jag nästan ett år efter...., hm... Gjorde ett för sommaren/hösten 2014 och ett från vår fjällvandring i höstas. När jag sitter med alla fjällvandringsbilder så får jag ett sånt otroligt sug att åka tillbaka, det är sååååå vackert och fridfullt, ja det finns nog inget bättre. Får nog ställa in nån tävling i höst och ta en sväng till Funäsdalen igen för enligt mig är det helt magiskt!
 
 

Är sommaren på väg tro?

Publicerad 2015-05-28 20:21:00 i Allmänt,

Imorse kändes det som sommar. Jocke och jag gick med alla hundar runt Bolletjärn och gissa om det var lyckliga vovvar som äntligen fick bada. Det var såååå fint så jag ville stanna tiden ett tag, önskade att jag hade alla dagishundar med mig och att alla klippningar var inställda så kunde vi bara ha varit där hela dagen...., men det funkade ju inte när man har tider att passa så efter ett tag fick vi allt pallra oss hem och det var nästan så jag blev lite glad när jag stod inne sen och jobbade och det regnade lite ute. 
 
Även trädgården börjar blomma nu trots kylan som fortfarande håller i sig. 
 
Ikväll kom solen åter och Hanna, Åsa och jag tränade lite här hemma. Har inte tittat på ett agilityhinder efter helgen men nu fick Hippi och Toppen köra denna kombination, eller vi körde till hinder 13 då vi bara har två tunnlar. Testade olika slalomingångar och även olika byten på hinder 6. .
Det är allt bra härligt med en egen bana här hemma :)
 
Igår var pappa och Elsy här en sväng och hälsade på, vi fikade lite och åt middag innan de rullade vidare. Mysigt att ni kom en stund!
Känns som det blir en tidig kväll ikväll då jag har varit trött hela veckan, men först lite te ;)
 
Vann så fina Hurta koppel i Hofors, hela 5 st samlade vi på oss samt lite annat smått och gottl
 
 

SM-klara 2016!!!

Publicerad 2015-05-25 19:14:01 i Allmänt,

I onsdagskväll på Bollnästävlingarna gick det kanon trots många lopp och arrangemang. Jag sprang som en tetting mellan banorna och sen på kvällen när jag kom hem var jag tvungen och titta på SBK-tävling hur det hade gått för mig och vovvarna, hade noll koll innan på sm-pinnar etc. men det gick ju riktigt bra. 
 
Toppen tog sina första SM-pinnar ever och det i agilityklass, oväntat men jättekul!!!
Hippi nollade tre lopp, båda hoppklasserna och ett agilitylopp. Hoppklasserna räckte inte till sm-pinne då vi strulade alldeles för mycket men agilityklassen vann hon och fick sm-pinne!
Elton var kung den kvällen och nollade alla sina fyra lopp och tog fyra sm-pinnar varav en vinst i agilityklassen. En lyckad kväll som gjorde sig påmind morgonen efter då det kändes som jag hade blivit överkörd av tåget eller nåt, kroppen var helt stel och slut efter 12 lopp på så kort tid. 
 
På torsdagen fick hundarna simma och vibba och bara gå i skogen och på fredagen blev det bara skogen för att sen på kvällen tävla lag i Sandviken. Team Royal Canin nollade båda lagloppen och vi vann och fick ytterligare två sm-pinnar till samlingen, jippiiii!
Efter lagtävlingen åkte Hanna och jag vidare till Hofors där vi hyrt en stuga på Edskencamping och sen lördag och söndag var det tävlingar i Hofors. Måste erkänna att jag på lördagmorgonen inte var speciellt pigg och laddad för agility, man kände sig lite mättad efter alla lopp i Bollnäs och sen lagloppen i Sandviken. Detta märktes också i loppen då jag var sen och otajmad typ hela tiden. Men hundarna var pigga och allerta så de räddade upp en trött matte.
Lördag: Toppen var lite på viset och gjorde fyra disk, eller han var överladdad och då funkar det inte med en trött och slö matte. Hippi nollade ett agility 6:a och ett hopplopp 3:a och fick sm-pinne i båda. Elton nollade två hopplopp 8:a och 2:a och fick sm-pinne på 2:a platsen. 
 
På lördagkvällen åt vi pizza tillsammans med Aurora, Dorota, Linda och Sandra nere vid vattnet på campingen för att sen mysa in oss i stugan och kolla på Måns, eller jag kollade och Hanna sov ;)
 
Söndag: Toppen gjorde ett jättefint hopplopp men vände tyvärr i en tunnel och fick 5 fel men trots fel och tidsmissen kom han 14:e utan tidsfel, så om inte om...... Hippi nollade ett agility 2:a och ett hopp 4:a och fick sm-pinne i båda medans Elton nollade alla fyra loppen och drämde till med fyra sm-pinnar, agility 5:a och 1:a, hopp 4:a och 6:a. 
Så trots att nya sm-kvalperioden nyss har startat så har både Hippi och Elton kvalat individuellt till SM 2016!!!, bästa krullisarna!!! Lite coolt är det att Hippi inte ens har tävlat agility i ett år än (hon debuterade i klass 1 den 20 juni) och ändå har hon kvalat till två individuella SM (2015 och 2016), lilla superhunden!
 
Innan vi åkte från Hofors så stannade Åsa, Hanna och jag och åt Kinamat och sen var det skönt att komma hem. Pär har varit i Skellefteå och dömt agility hela helgen så sent på kvällen var alla samlade igen. Det ska faktiskt bli väldigt skönt att inte tävla något nästa helg, tror både jag och vovvarna behöver vila efter denna vecka även om det har varit väldigt, väldigt roligt!
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela