tangfelt.blogg.se

Bra planering!

Publicerad 2014-11-30 20:05:20 i Allmänt,

Denna vecka har jag haft bra planering och det känns som jag har hunnit med både jobbet, mina hundar och familjen...., Det har inte blivit någon agilityträning med doggsen men bra pass med fysträning istället så det känns bra. 
 
Igår lördag var Hippi, Toppen och jag i Rättvik och tävlade rallylydnad. Hippi körde två nybörjarklasser och fick kvalificerande resultat i båda och titeln RLD N. Hon var duktig men kunde för dagen inte ordet ligg, hon har aldrig hört det ordet stackars hunden...., hon prövade att sitta, att trampa, att snurra men ligg det hade hon aldrig hört. Naturligtvis var det två läggande i varje klass + att jag gjorde fel i en men poängen räckte som tur var ändå och hon gick inte så dåligt som poängen visade. Men jag tror ändå att hon får vila från rallyn ett tag och mogna på sig lite, känns som hon har väldigt mycket i sitt lilla huvud just nu och hon ska helst göra tusen saker samtidigt...hm...
 
Nybakad RLD N
 
Toppen var en lite stjärna, där kan vi snacka om att han har mognat på sig. Vi tävlade rally i februari sist och då kände jag som med Hippi att han var lite omogen och det stämde nog för nu gick han jättebra trots den lilla träningen vi gjort. Tyvärr klantade jag till det i båda klasserna och drog på oss minuspoäng men det kan ju inte Toppen rå för. Mer fokus hos matte tack! Toppen debuterade i avancerad klass och fick kvalificerande resultat i båda, duktig kille!
 
Jocke och Hanna är på Gotland och håller kurs denna helg så då passade hundvakterna på att tävla Lotuscupen och Rebecka och Amiga vann en hoppklass, grattis!
 
 
Idag har vi mest varit ute i det fina vädret. Gått långa härliga promenader med både pensionatshundar och egna, alltså vilken dag! Kändes som en fin höstdag i september :)
 
 
Lilla Melker har även fått en ny sele. Han fick en lila så kan Wiola ta över den sen när han växer ur den ;)
 
 
En riktig pudelsten <3
 
 
Måste även lägga in en bild på fina Calle, mamma hjärtat svämmar över ;)<3
 

Måste ha en plan!

Publicerad 2014-11-23 22:20:33 i Allmänt,

Alltså det känns som det har spårat ur lite när det gäller min planering och plan.... Jag vill så mycket så det bara blir helt oplanerat allting. Måste börja skriva listor igen tror jag. För hos mig är det lite så att ju mer jag har att göra och planerar det desto mer hinner jag, men har jag mindre att göra och inte planerar så hinner jag ingenting....suck.., så skärpning! Imorgon börjar jag planera igen, basta!
 
I onsdags började min kurs i Tävlingspsykologi och mentalträning. Ett härligt gäng på ca 15 st och så där första gången gick vi igenom lite grunder samt den rätta spänningsnivån - om att handskas med nervositet. Nästa gång tror jag det blir koncentration och målsättning, måste börja planera känner jag så jag hinner innan onsdag. 
 
Sitter även och planerar för hinderflytt och klubbens träningar i Hertsjö i vinter. Man kan ju träna ute än men det känns som det börjar bli dax nu när det har kommit lite pudersnö. 
 
Igår lördag var det jobb mest hela dagen men fick med mig både Hampus och Pär ut i skogen. Vi plockade även bort de sista krukorna och gjorde fint på tomten samt pyntade lite med granris på bron, i rabatter etc. Hundpensionatet fick även julgardiner och adventsstjärnor uppsatta. Ja, jag vet att det är en vecka för tidigt men känner att jag inte hinnder både där och hemma nästa helg. Hann även träna lite agility med Elton, Hippi och Toppen. Staketträning från Jenny kursen..., och ja, jag lyckades faktiskt att klicka på rätt ställe denna gång och kasta bollen...., det tar sig. 
 
 
Idag efter morgonpromenader etc. kom Åsa och Carina till mig och vi tränade lite agility. En M.Holegård övning och så blev det A-hindersträning. Efter det åkte Elton och jag till Kilafors Hundhall och tränade lite lydnad på klubbens träning. Körde igenom alla moment i klass 2 och låg även en platsliggning. Allt utom rutan går bra. Har jag en target utlagd sätter han det klockrent men är den borta fattar han ingenting....phu..., bara att träna vidare.... Resten av dagen blev det jobb och vips var helgen slut...
 
 
Nej, nu gäller det att planera ordentligt så jag hinner med allt jag vill. Måste ju även börja tänka på alla julklappar, har kommit på några men ett helt gäng är kvar..., klura, klura. 
 
Det jobbigaste med julen är nog att Pär och jag har totalt olika åsikter om det här med julbelysning. Jag vill ha lite diskreta små lampor och han skulle helst vilja att hela huset blinkade av belysning i alla möjliga färger. Idag var han uppe på taket och grejade, bävar för vad han har satt upp. Tänk att man kan tycka så olika och ingen ger sig så alltid blir det nåt mittemellan så ingen är nöjd...suck!
 
Igår morse var Melker inte lika trött som vi, Pär var ute och kissade med honom och sen somnade vi om men inte Melker han kämpade på med sina skor <3
 
 

Den där Melker!

Publicerad 2014-11-20 15:59:25 i Allmänt,

Alltså vilken UNDERBAR valp jag har, han är helt fantastisk! Han är så otroligt kramgo och på kvällarna är han en riktig liten slappis, då ser det oftast ut såhär ;)
 
 
Men det är även fullt med bus i honom. Han har en viss förkärlek till skor, han har sitt lilla gömställe under bordet i hallen, där är det alltid en liten samling. Så saknar man en sko är det bara att gå dit och hämta ;)
 
 
Han tycker även om att dra ner fällar och filtar på golvet så ofta ser det ut så här hemma hos oss...., han smälter bra in i de vita, nästan så han inte syns....
 
 
Dom andra hundarna älskar honom också, precis som det är deras lilla bäbis som alla ska ta hand om. Wiola har tagit på sig mammarollen och är liksom kär i honom. Har aldrig upplevt att hon har betett sig så mot någon annan hund. Hon ska ligga nära och nästan snutta på honom, hm... Toppen har visat honom både hästarna och agilitybanan. Hästarna var lite läskiga men det gick bra efter ett tag. 
 
 
Sen är han även en liten fågelskådare. Han är helt faschinerad av fåglar som flyger. Han kan stå och titta läääänge <3
 
 
I skogen älskar han att springa. Han blir så sur på mig när jag ska bära honom då jag inte tycker att han ska gå så långt än, han vill bara ner igen och springa runt med de andra, springa runt med pinnar i munnen etc. I skogen är det Toppen och Filur som är favoriterna då de hittar så stora häftiga pinnar. 
 
 
En liten film på pinnbäraren ;)
https://www.youtube.com/watch?v=NXkDk_MR5C0
 
Ja han är en underbar liten hund den där Melker och jag är så glad att han är vår!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela