tangfelt.blogg.se

Slalomingångar

Publicerad 2013-10-28 15:51:39 i Allmänt,

Igår på klubbens träning tränade vi bla en kombination med slalomingångar. Toppen körde den med bågar och satte den jättefint. Idag var jag tvungen att pröva utan bågar och han sätter det....!!! Blir så där löjligt lycklig för Toppen tycker verkligen det är jobbigt att tänka, anpassa farten och inte bara få tokspringa rakt fram och skälla, men han kan ju..... Laila var på klubben så hon fick filma mig så jag liksom har ett bevis på det men det gick inte så bra, håller på att skratta ihjäl mig åt den filmen men sen kom Rune och redde upp allt. Tack Rune för filmningen ;)
 
Här är filmen, kanske inte ser så mycket ut för världen men för Toppen är detta verkligen svårt :)
http://www.youtube.com/watch?v=cv46PRespkw
 

Dom VANN!!!!!

Publicerad 2013-10-28 09:20:47 i Allmänt,

Alltså jag tror inte det är sant, Jocke och Amiga vann Norwegian Open 2013!!!! Alltså de satte 8 nollade lopp av 8 i helgen!!! och alltså även det sista avgörande finalloppet. De låg 2:a inför finalen och gick in och nollade och VANN!!! GRATTIS!!!!
 
Vet inte hur många finaler de har hållit på att vinna i år (SM, NM, EO, cup i Danmark) men stolpe ut varje gång, men nu, nu höll det hela vägen och jag är så otroligt glad för deras skull!!!
 
Det har varit helt galet bra startfält i Norge i år och marginalerna har varit toksmå. Jocke var så där häftigt glad över att slå världsmästaren från Tjeckien i ett lopp (liksom bara veta att man kan...) men sen vann han alltså totalt också och det var nog ännu häftigare;) Åh, hade så gärna velat vara där och kramat om dom på plats, men det är tur det finns telefon och data, och snart är det tävlingar i Tångahallen och då får jag ju träffa dom.
 
Lite bilder från Norwegian Opens sida..., fler bilder kommer sen då Isabell hade knäppt och skulle skicka.
 
 
Jocke och Jannie inspekterar banan...
 
Två av mina andra favoriter, Hanna och Liam som var sååå nära en 3:e plats i finalen men en 5:a på balansen satte stopp för det, men grattis till fina lopp ändå!
 
Annars har det varit jobbarhelg i helgen, men har även hunnit med egna hundarna en hel del. Calle spelade innebandymatch med A-laget i lördags och han höll hela matchen!!!! Lite ringrostigt tyckte han men det var ju väääldigt länge sedan han spelade match också. Det blev oavgjort i matchen och en ganska nöjd kille. Igår hade vi agilityträning på klubben och sen på eftermiddagen var jag på musical, I ljus och mörker. Tack tjejer för en trevlig kväll!
 

Hippi på första kursen !

Publicerad 2013-10-26 16:12:09 i Allmänt,

Igår åkte jag och Hippi, Carina och Sickan och Karin med Uno ner till Knivsta Hundsportcenter för att gå kurs för Malin Elfström. Jag gick denna kurs för nåt år sen men kände att jag gärna hängde på igen för alltid lär man sig något nytt och om inte så brukar man alltid bli inspirerad att träna.
 
Hippi skötte sig jättebra hela dagen, satt tyst och fint i buren och när hon var ute och jobbade så var hon glad och pigg och brydde sig inte alls om folk på ett negativt sätt, så enorma framsteg måste jag säga. Gör nog sitt till att hon har löpt en gång också nu, nerver och hormoner börjar hamna på plats igen tror jag.
 
På kursen gick Malin igenom vad hon lär ut på sina valpkurser fast i en kortare version eftersom vi bara hade några timmar på oss. Malins mål är att få hunden träningsbar till 1 års ålder och då vill hon att den ska ha belöningar som funkar, kroppskontroll, självkontroll, vara störningstränade och shapingkloka.
 
Malins valpkurser är på 6 ggr och följande gås igenom:
1. Belöningar
2. Självkontroll
3. Inkallningar, frikommando
4. Hoppteknik, följsamhet (cirkelträning, torrhandling)
5. Kontaktfält, sändande
6. Gungan + repetitioner
De pratar även om mål, shaping och hantering.
 
Det vi hann med under dagen var:
BELÖNINGAR:
Fem olika moment i kampbelöningen
1. Hunden ska tycka det är roligt att leka
2. Den ska vilja springa ut till leksaken och alltid efter gripandet vända tillbaka till föraren
3. Alltid ge leksaken till föraren, alltså söka upp förarens händer med leksaken
4. Kunna släppa leksaken
5. Bara ta leksaken på kommando
 
Hippi och jag fick träna på loss kommando inför alla och det funkade bra.
 
Fyra olika moment i godisbelöningen
1. Ha något hunden vill ha (intresse för mat)
2. Hunden ska kunna hämta utslängda godisar och komma tillbaka efter
3. Bara ta godis på kommando
4. Bara ta den godis du pekar på
 
Här fick vi sprida ut oss och träna på olika delar.
 
SJÄLVKONTROLL:
Hunden ska tänka att det man vill ha ska man låta bli för då får man det.
 
Här gjorde vi också några bra övningar.
 
KROPPSKONTROLL:
Bla. tränade vi fyra tassar i en låda, fyra tassar på en låda och backa
 
TORRHANDLING:
Hunden ska kunna följa föraren rakt, i cirklar, på båda sidorna, ta belöning vid benet, träna i olika tempon tex. full fart.., bromsa...etc.
Vi gjorde även övningen med två tassar på en låda och bakbenen får gå runt.
 
HOPPTEKNIK:
En hund som har bra hoppteknik behöver inte träna hoppteknik, problemet är att man inte vet om hunden har en bra teknik förens man börjar träna ordentligt efter 1 års ålder. Har hunden då en dålig teknik är det mycket svårare att få till en bra om man inte har tränat hoppteknik innan så därför bör man träna hoppteknik med alla mycket tidigare när hunden fortfarande är mjukare i kroppen och inte bara har full fart frammåt i huvudet.
 
Vi byggde en övning och kollade.
 
KONTAKTFÄLT:
Bla två av, två på tekniken gicks igenom
 
GUNGBRÄDAN:
Tre olika övningar gicks igenom.
 
Snip, snap, snut så var kursen slut. Som vanligt en jättebra kurs även om jag som sagt har gått den innan. Men som vanligt blir man lite påmind om att man måste ju faktiskt träna på sakerna också inte bara veta att man ska göra si och så..., så på kvällen hemma blev det fyra tassar i och på låda med alla, idag har det blivit hoppteknik och gungbräde träning och efter det är det bara att konstatera att jag har grymma hundar!
 
Tack Malin för en bra kurs och tack Carina och Karin för sällskapet!
 
Hippi nöjd efter dagens utflykt... 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela