tangfelt.blogg.se

Nya tag!

Publicerad 2015-09-28 20:18:43 i Allmänt,

Dagar som den idag när höstsolen skiner och det är så där alldeles underbart ute i skogen då vill jag BARA ha dagishundar så jag kan vara ute hela tiden!
 
Fixade även ett gymkort idag, eller jag tänker väl mest gå på vattengymnastik, så nu finns ingen återvändo, eller det gör det väl om man struntar i att gå och tycker det är kul att lägga ut en massa pengar, men om inte före så efter VM ska jag ta mig i kragen och köra igång lite. Det är ju så otroligt skönt efteråt! Ingen som vill hänga med?
 
Vissa veckor har vi Linas Matkasse och jag tycker det är sååå otroligt skönt!!! bara att ta emot kassarna och så har man mat för en hel vecka, grymt om ni frågar mig men inte lika grymt om ni frågar Pär och Hampus. Jag tycker det oftast är jättegod mat och man för testa nya saker och man lär sig jättemycket i köket och hittar nya favoriter. Men de där killarna som inte äter grönsaker och helst bara vill ha korv och makaroner så är det lite väl konstiga saker ibland. Därför har vi det bara lite då och då, så killarna står ut ;)
Denna vecka ser menyn ut så här: 
Frikadellerna åt vi idag och det var supergott! Tror det var första gången jag kokade köttbullarna, förlåt .... frikadellerna, men det blir garanterat fler gånger. 
 
Imorgon är det agilitykurs igen, tyvärr sista gången men jag hoppas att Jocke och Hanna kör lite kurser i vinter också för mamma, svärmor vill gå mer!!!!!!
 

Hemma helg!

Publicerad 2015-09-27 17:17:00 i Allmänt,

Även fast jag har jobbat även denna helg och haft massa härliga hundar på pensionatet och även klippt två hundar (fast jag inte ska på helger;) så har det ändå känns mycket lugnare än förre helgen. Oj, vilken skillnad det är när Pär är hemma och man kan vara två som hjälps åt.
 
Idag tog Carina, Hanna och jag en nästan 3 timmars tur i skogen med härlig promenad, spårning och kantarellplockning. Alltså det är såååå mysigt att vara ute i skogen en solig höstdag och ännu roligare var det med sällskap. Elton fick ett u-personspår som fick ligga typ 2,5 timme men det gick kanonbra även fast det var länge sedan han spårade. Ebbot och Melker fick korvspår och de var duktiga båda två även om det tog några meter innan Melker kom igång. Kan nog börja ta bort korven i spåret nu för båda använder näsan jättefint. Även Turid, Didrik, Decibel, Amiga och Aj fick korvspår och Liam och Harald fick varsina blodspår.
 
Pär var hemma och gick i skogen med Toppen, Hippi och pensionatshundarna och när jag kom hem så hade han plockat det här, vilken kille!!!
Å jag som hade lovat Eddy (en gamal farbror som jag hjälper med hans hund) att han skulle få lite lingon efter helgen, gissa om jag blev glad när jag slapp plocka det själv!!!
 
Igår lördag blev det först skogspromenader och sen ett snabbt och effektivt agilitypass med Elton och Toppen då övningen från onsdagens kurs stod kvar här hemma, sååå himla duktiga var dom och tänk vad jag kan lösa saker på ett enkelt sätt nu när vi har lärt oss så mycket bra på kursen, sååå kul! Dubbla blindbyten känns helt plötsligt enkelt! (eller nästan i alla fall). Sen var jag, Hampus och Ebbot på sheltieträff som Berit och en till tjej hade ordnat på Bollnäs BK. Jag tycker fortfarande att jag känner mig helt malplacerad bland alla sheltiesar men man kanske vänjer sig ;), en trevlig dag hade vi i alla fall med lek och bus, tipspromenad, agility, spår, pälsvård och fika. Hanna och jag hjälpte till lite med agility och spår så alla som ville fick pröva. Tack för en trevlig dag!
 
Sen blev det storstädning av huset och på kvällen blev det bio och jag skrattade så tårarna rann. Lättsam film som passade perfekt en lördagskväll!
 

Kurser

Publicerad 2015-09-24 19:18:55 i Allmänt,

Nu har jag bestämt mig för att börja med kurser igen så jag kör igång med en valp- och unghundskurs samt en nybörjarkurs i agility. Fler kurser planeras längre fram och hör gärna av er om det är något speciellt ni vill gå. Mer infor finns även på hemsidan www.haggesta.se och fb under Häggesta Hund & Katt
 

Kurser hösten/vintern 2015 hos Häggesta Hund & Katt  

Valp- och unghundskurs, steg 1(Vi tar även med vuxna hundar i mån av plats)

Vi aktiverar den unga hunden och lägger en bra grund inför framtiden. Praktiska övningar som stärker ert samarbete. Vi tränar både på att få en arbetsvillig följsam hund, likväl som vi tränar på passivitet. 

 Vi tränar i små grupper (max 6 st) för att alla ska få den tid de behöver

Instruktör: Malin Tangfelt

Antal gånger: 6 gånger á ca 1,5 tim, varav en gång är ute i skogen

Datum: Onsdagar 4/11, 11/11, 18/11, 25/11, 2/12 kl. 18.00 samt Lördag 14/11 kl. 10.00 i skogen

Plats: Vi håller till inne i Kilafors Hundhall på konstgräs där det är varmt och skönt, förutom en gång som är i skogen i Bollnäs.

Pris: 1.300 kr inkl. hallhyra,  som faktureras när ni har fått en plats på kursen.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Anmälan sker till malin@haggesta.se eller genom att ringa 070-397 85 90 så fort som möjligt.

 

Nybörjarkurs i agility

Vi lär oss grunderna i agility, både hinder och enklare kombinationer, samt andra övningar som kan vara bra att kunna för en agilityhund.

 Vi tränar i små grupper (max 6 st) för att alla ska få den tid de behöver

Instruktör: Malin Tangfelt

Antal gånger: 5 gånger á ca 1,5 tim

Datum: Tisdagar 3/11, 10/11, 17/11, 24/11, 1/12 kl. 18.00

Plats: Vi håller till inne i Kilafors Hundhall på konstgräs där det är varmt och skönt

Pris: 1.200 kr inkl. hallhyra, som faktureras när ni har fått en plats på kursen.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Anmälan sker till malin@haggesta.se eller genom att ringa 070-397 85 90 så fort som möjligt                 

Vi planerar även fler kurser om intresse finns under vintern 2015/2016 så anmäl gärna intresse så kan vi sätta igång en kurs så fort som möjligt. Allt från valp- och unghundskurser, aktiveringskurser för den vuxna hunden, agilitykurser, rallylydnad, spårkurser etc.

Kontakta Malin Tangfelt 070-397 85 90, eller malin@haggesta.se eller hemsidan

www.haggesta.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela