tangfelt.blogg.se

Tävlingar

Publicerad 2013-03-31 19:26:23 i Allmänt,

Jocke, Amiga och Filur har tävlat i Skurup på Gåsahoppet i tre dagar (fredag, lördag, söndag) Amiga har kommit tillbaka efter skendräktigheten och börjar så smått bli sig själv igen, skönt:) Hon har varit duktig men blev rejält trött på slutet så det märks att hon inte är i toppform, perfekt att hon får komma hem hit på träningsläger snart så det blir lite ordning och reda... fniss:)
 
Hon har haft problem med tunnlarna på gåsahoppet, hon har halkat och slagit runt i dem och i en klass vände hon(hon visste väl inte vilket håll hon var åt). Det resulterade i att hon var lite långsam i tunnlarna vilket annars är hennes styrka att vara supersnabb där. Men hon presterade bra ändå och på fredagen vann hon öppenagilityn, på lördagen kom hon 2:a i hoppklassen och 2:a i öppenhoppen och idag söndag kom hon 2:a i agilityklassen. Hon kvalade även till Gåsahoppsfinalen där hon var sååå nära att komma 2:a men en sketen 5:a petade ner dom. Men stort grattis Jocke och Amiga till superresultat!!!
 
Filur har nollat två lopp men hänger inte riktigt med i tider. Men han hade gjort ett fint runnings på A-hindret vilket han precis har börjat träna så det var en stolt husse ändå.
 
Själv har jag och Dominus varit till Rättvik idag och tävlat fyra klass 2 lopp (2 hopp och 2 agility). Banorna var alldeles för svåra för oss men det fanns väldigt många ljusglimtar ändå och jag är jättestolt över Domme. Han har nog aldrig svängt så här mycket i hela sitt liv som han har gjort idag och visst gick han ner sig lite men han sprang även på jättebra emellan. Slalomen var jättefin i alla fyra loppen och jag kunde köra på honom lite nu. Han gjorde både höger och vänsterslalom och det gick lika bra båda:) I första agilitklassen flög han dock av A-hindret, riktigt läskigt. Han hade full fart över nocken och kom utanför så när han landade fanns där inget hinder utan han drösade i backen, men det gick bra och i nästa klass gick A-hindret bra. I sista hoppklassen hade han sån fart på slutet att han sprang förbi sista hindret, tyvärr var det det enda felet han fick så det blev ju både fel och tiden gick men faktiskt ett jättefint lopp för oss.
 
Även om det kanske inte ser så bra ut när vi är på banan så känns det jättepositivt. Jag ser många fina framsteg och det känns jättekul att tävlingssäsongen drar igång på riktigt snart och jag tror Dominus och jag kommer att utvecklas jättemycket under året!
 
Nu längtar jag tills imorgon för då är det fyra nya lopp i Rättvik!!!

Glad Påsk!!

Publicerad 2013-03-31 18:53:01 i Allmänt,

Påsken inleddes med härlig långpromenad med bla godissök = nöjda och glada hundar!
 
 
Sen fick vi finfrämmande av storebror med familj och vi fick äran att tillbringa både fredag och lördag med dom. Vi hann med både korvgrillning ute...., trots i början en väldigt trött korvgrillare....
 
 
Besök på DollarStore där Astrid och jag hittade många roliga saker att klä ut oss med...
 
 
Paketöppning då jag har fyllt år och finaste presenten fick jag av Vilma som hade gjort dessa örhängen helt själv, TACK Vilma!
 
 
Sen har vi hunnit med några skoterturer och även lite skoterlek...
 
 
Självklart ville Hampus utmana Masse i icecart och det var fullt krig på banan men Masse vann efter att ha prejat in Hampus i en snödriva precis innan målgång... Även småtjejerna ville åka så Masse och jag tog varsin och tänkte åka lite sakta men Astrid och Vilma bara skrek fortare, fortare så innan det var färdigt var det fullt race även där...
 
 
Givetvis hann vi även med påskäggsmålning, påskmat, leta efter påskägg som påskharen hade gömt och en massa lek och bus, TACK för två toppendagar!!
 
 

Underbar söndag!

Publicerad 2013-03-24 18:47:00 i Allmänt,

Åh vilken härlig dag!!! Strålande sol och riktigt varmt och skönt. Man kunde helt enkelt inte vara inne:)
 
Medans Hampus och Pär hade en härlig förmiddag i slalombacken och Calle tog det lungt efter nattens innebandymatcher (han kom hem halv 3 i natt) så tog hundarna och jag en riktigt lång och härlig promenad. Och sen har dagen bara fortsatt ute, helt underbart!
 
Nu har snart alla pensionatshundar och katter åkt hem så snart blir det lite soffhäng. Calle drog iväg till Söderhamn på innebandyträning med Hälsingelaget och fast han inte har spelat så mycket p.g.a sin skada så har han ändå kommit med till SM, grattis!! Så den 11-14 april är det Helsingborg som gäller för hans del. Hoppas ljumskarna håller nu bara. De ska då även titta på stora SM-finalen som går i Malmö och kanske får han besök av storebror också nu när han ska ner till hans hemtrakter:)
 
Bilder på bushundarna från dagen...
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela