tangfelt.blogg.se

Vill så mycket nu!

Publicerad 2014-08-29 15:18:42 i Allmänt,

På nåt sätt känns det som att agilitysäsongen är över nu, fast det är den ju inte riktigt, det finns massor med tävlingar kvar om man vill. Men så här på hösten när värmen har lagt sig lite blir jag så träningssugen på andra saker också. Har faktiskt hunnit med ett litet lydnadspass med både Filur och Elton och lite rally med Toppen. Och Hippi vet jag inte vad vi ska kalla det, hon är helt GALEN!!! Jag går bet på den hunden vad gäller lydnad...., på ett sätt är hon helt fantastiskt, hon bara vill och vill och vill, men jag lyckas inte lära henne att gå in i fotposition och sitta still vid min vänstra sida!!! hur svårt kan det vara???? Sen när vi går fot går hon jättefint i fin position men så fort jag stannar vibrerar hela hunden, hon sätter sig samtidigt som hon i iver flyttar sig bakåt, jag får henne inte att bara sätta ner rumpan rakt ner..... suck! Ja, ja, vi nöter vidare....
 
Hittade ett gamalt block med anteckningar och det var så många bra saker skrivna i det så här tänkte jag dela med mig av några så här en fredag ;)
 
Allt skapas två gånger, först i fantasin och sedan i verkligheten.
 
Vilka slags bilder bär du med dig i olika situationer? Vilken bild har du om dig själv? Vilken bild har du av dina prestationer? Vad lägger du mest märke till, det negativa, svåra som inträffar eller det som du är bra på och klarar galant?
 
Det finns ingenting jag inte kan. Bara saker jag inte har lärt mig.
 
Galenskap är att upprepa samma metod men förvänta sig ett annat resultat.
 
Man blir inte själv längre genom att hugga huvudet av någon annan. 
 
Ta inte livet för allvarligt, du kommer ändå inte levande ur det.
 

Trevlig helg alla!

Mysiga höst!

Publicerad 2014-08-26 20:34:00 i Allmänt,

Alltså att vara i skogen denna årstid slår nog det mesta, älskar det!!!!
 
 
Sen måste jag vara Sveriges sämsta på att hitta kantareller, visst ser jag någon guling ibland men inte får jag några fulla kassar inte :( Tur man har vänner som hittar svamp åt en. Fick en stor kasse av Tina för några dagar sedan och många mackor blev det och även en hel del i frysen..., mums! TACK Tina!
 
 
Igår gick jag och tejerna (Nova, Wiola, Hippi) 1,5 timme i kilaforsskogarna medans Hampus tränade fotboll, vi hittade inte en enda kantarell men en mysig tur hade vi allt. Det märks att Nova börjar bli gammal nu, det går långsammare och långsammare på promenaderna, ibland har hon svårt att hoppa in i bilen, men oj vad hon njuter av att bara strosa på i lugnt tempo. Jobbigt när de börjar bli gamla tycker jag samtidigt som de har en sån speciell personlighet på ålderns höst. Hoppas vi får ha henne kvar ett bra tag till <3
 
 
I lördags var vi på bröllop, pappa gifte sig och det var en trevlig dag med nya bekantskaper och sen var det ju så kul att träffa alla i familjen!
 
Mina fina <3
 
 
Killkusinerna
 
 
Alla kusinerna!
 
 
På söndagen åkte jag och Pär till Solvalla och tävlade agility. Elton var mycket nöjd med att husse var med :)
 
 
Det var Solvalla expo med massor av aktiviteter. Mia, Vilma och Astrid kom också vilket var jättekul! Vi kollade ormar, spindlar, katter, hundar, hästar, tivoli etc. Många prova på aktiviteter var det också så tjejerna körde häst och tränade agility. Snart kanske de kan följa med faster på tävlingar :)
 
 
Tävlingsmässigt kan vi inte skryta så mycket men Hippi gjorde ett jättebra agilitylopp där jag trodde vi var nollade men tydligen fick vi en 5:a på a-hindret, synd för vinnaren hade 39 sek och vi 36 :( Även ett hopplopp var super men hon råkade snudda en slalompinne som hon inte skulle ta så det blev disk. Men Toppen nollade en hoppklass, sin första nolla i klass 3!!! Som alltid när det inte går så bra så blir jag så otroligt träningssugen!!! Alltså det kändes som ALLA hade runnings på A-hindret, alla utom jag liksom. Så nu har vi sågat till stuprännor här hemma och börjat träningen så vi också kan stoltsera med det framöver. Vet inte hur jag ska göra med Hippi bara, hon har ju några agilityklasser kvar här i år så hon får nog köra sitt trampa och hoppas hon får den där sista agilitypinnen innan vi börjar träna om henne! Men Elton, Toppen och Filur har testat och det är riktigt kul! Tur jag har support i Hanna som har tränat detta länge. Jag filmar lite och skickar till henne så säger hon hur jag ska göra, superbra!:)
 
Förra veckan prövade ju vi på Linas matkasse. Kan inte säga att det var dåligt men vi valde i alla fall att inte fortsätta utan sa upp det. Men det gjorde ändå att jag har blivit lite inspererad så nu är det gjort matlista och inhandlat även för denna vecka. Slutade på strax över 300 kr för 5 personer måndag-fredag, visst hade vi lite i frysen som ska användas men vilken skillnad det blir när man planerar veckan och bara köper det man ska ha istället för att plocka lite här och lite där. Hoppas det håller i sig ett tag bara :)
 
 
Idag gav jag upp min gamla telefon, batteriet håller bara en halv dag så jag kan ju inte jobba ordentligt och batteriet går inte att byta ut så nu fick det bli en Samsung Galaxy S4, hoppas jag blir nöjd. Calle och Sofie har en sån och de är jättenöjda i alla fall och jag är ju inte så jättekräsen så det blir nog bra:)
 
 

SM-klara igen!!!!

Publicerad 2014-08-19 11:18:33 i Allmänt,

Det går bra nu :)
 
I helgen var Carina och jag i Frövi och tävlade. Har aldrig tidigare varit på deras tävlingar men tänkte passa på nu när pappa bor i Örebro och slå två flutor i en smäll, men tyvärr var pappa inte hemma som planerat så det blev bara tävlingar :(
 
Jag och doggsen bodde i bilen men vi hade Carina med sin husvagn bredvid oss och där fick vi äta etc. så det gick ingen nöd på oss precis. 
 
Elton, Hippi och Toppen tävlade och man kan inte vara annat än nöjd efter en sån här superhelg! Elton tog tre nollor av fyra och blev SM-klar individuellt!!! Hippi tog tre nollor av fyra och tog tre sm-pinnar och två cert!!! Toppen disk men riktigt fina lopp i sin klass 3 debut :)
 
Alltså hopploppen med pudlarna lever jag på länge, de gick så fint och fick till riktigt bra tider. Så himla kul och inspererande att man kan hänga med där uppe i toppen! På lördagen kom Elton 2:a och Hippi 3:a och på söndagen kom Elton 3:a o Hippi 4:a, endast en snabb Kelpie och en snabb Mudi före :) Agilityklasserna har vi för långsamma kontaktfält eftersom de går ner och trampar så där förlorar vi tid men vi ska väl ha något att träna på i vinter också ;)
 
Annars känns det som jag får ny energi nu när hösten kommer, ÄLSKAR verkligen hösten!!! I sommar har min matlagningsinsperation varit på noll. Även huset invändigt har mest förvandlats till ett kaos men nu när hösten kommer får jag energi även till sånt. Har faktiskt nappat på ett erbjudande från Linas Matkasse så igår fick vi en leverans, lite kul med nya idéer även om det kanske inte blir fler gånger, men förhoppningsvis kommer man igång med matplaneringen. 
 
 
Även hundarna trivs när det är lite svalare i skogen, härligt!
 
 
Träffade denna sköning på klubben när vi hade kvällstävlingar ;)
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela