tangfelt.blogg.se

1:a priser!

Publicerad 2013-08-30 10:08:09 i Allmänt,

Igårkväll i ösregnet åkte jag till Alfta för viltspår med Elton och Toppen. Har inte tränat sen anlagsklassen men kände att går det så går det, kan de spåra så kan lika gärna ett öppenspår sitta.
 
Toppen var först ut och det märktes att spåret hade legat länge och att det var svårt när regnet också på det hade kommit men han spårade fint, tyckte dock att skottet var lite konstigt... Domaren stod framför oss och sköt men Toppen trodde att det kom bakifrån så han blängde lite konstigt bakåt men sen spårade han på och hittade slutet. Han fick en 1:a så vi var så glada och nöjda.
 
Elton var det full fart på som vanligt. Han spårade jättefint och reagerade på skottet men släppte det på en gång och ville bara framåt i spåret. Han belönades med 1:a och HP .
 
Kul att skotten funkade på båda hundarna, var lite orolig på Toppen eftersom beardisarna är lite känsliga för ljud men denna gång funkade det bra i alla fall:)
 
Grattis även till Ulla och Pascal som blev godkända i anlagsklassen!
 
Väl hemma blev det torra kläder och mys med en stor kopp te!

Rolig vecka!!

Publicerad 2013-08-30 10:00:34 i Allmänt,

Oj, vilken rolig vecka det har varit nu när Jocke och Hanna har varit här! Lite synd att man var tvungen att jobba också men vi har hunnit med mycket skoj ändå.
 
Agilityträningar har det blivit många av, så himla kul. Vi har även hunnit med lite simningar, pälsvård, viltspår m.m. Liam var en hejare på viltspår, hade de stannat lite längre hade jag anmält honom till ett anlagsprov för det tror jag han hade fixat på bara en träning:) Decibel kunde ju inte vara sämre än storebror så hon visade minsann att hon stolt kunde bära en skånk hon också:) 
 

Mycket har kretsat kring lilla Decibel den här veckan, vilken otroligt söt, cool och busig valp. Full fart bland hundar och folk och helt plötsligt ligger hon och sover mitt i smeten:)
 
 
Slalomträningen har också börjat, de tänkte köra innebandymetoden;)
 

 
Ja, nu är det tomt för nu har de åkt mot Öland och tävlingar där i helgen för att sedan åka ner till Lund. Calle är i Umeå och som tur är åker jag till Östersund och tävlar idag så man inte behöver känna efter så mycket att barnen har blivit stora och flyttat hemifrån.
 
Trevlig helg!
 
 
 

Duktiga grabbar!

Publicerad 2013-08-25 21:03:17 i Allmänt,

Igår åkte jag och doggsen ner till Tierp för rallylydnadstävling. Toppen fick debutera i nybörjarklass och även om det blev fel övning på två moment och lite bus här och där höll han ihop riktigt bra och fixade 77 p (uppflyttningspoäng) och kom 3:a! Duktiga, busiga lilla hund..., han är ju faktiskt bara 11 månader och träningen har ju inte blivit överdrivet mycket precis.
 
Roligt var också att Anna-Maddox och Frida-Chabo från klubben var med. Mycket roligare med lite sällskap!
Efter Toppens klass var det Eltons tur i avancerad.  Vi hade startnummer 13 och uppladdningen blev så där perfekt och det var fullt fokus inne på plan. Han var så himla duktig. Jag klev fel på ett ställe och så nuddade han en skylt för att han tittade så mycket på mig, annars var det en perfekt runda som belönades med 95 p och en andraplats, wiiii!!
 
 
När jag kom hem var det tomt och tyst. Pär, Hampus, Sofie och Calle hade åkt till Umeå för att installera Calle i hans nya lägenhet. På onsdag börjar skolan där och ett nytt stort steg i hans liv. Kommer bli så tomt här hemma, tur vi har lilla Hampus, förstå vad tomt det skulle vara annars.
 
Fast ikväll blir det full rulle för då kommer Jocke och Hanna med alla sina vovvar och ska stanna hela veckan. De kommer direkt från tävlingar i Hässleholm där Amiga vann båda agilityklasserna och kom 3:a i en hoppklass och Filur kom 2:a i en agilityklass. Ska bli så himla kul att träffa lilla Decibel för första gången, är så himla nyfiken på henne:)
 
Men först ska det jobbas lite till, många pensionatshundar som ska hem ikväll!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela