tangfelt.blogg.se

Riktig hundhelg!

Publicerad 2014-09-29 09:07:56 i Allmänt,

I fredagskväll var vi upp på klubben och byggde banor och förberedde för lördagens agilitytävling. Lämnade även in våra bakverk som vi medlemmar bakar och använder som priser, mitt bidrag blev äppelmuffins, gofika ska det vara ;)
 
 
På lördagen var det så officiella klass 1-3 tävlingar. Pär dömde tillsammans med Carina, Calle och jag var funktionärer samt att jag även tävlade. Mestadelen som funktionär var jag tidtagare och koppelbärare och gisses vilken träningsvärk jag hade i baksida lår på söndagen...., måste vara allt böjande för att ta upp kopplen..., hm... vältränad..., not!
 
Toppen nollade båda sina lopp, han kom 2:a och tog pinne i agility 2 och kom 5:a i hopp 3. Dagen innan hade han ju även firat sin 2 års dag med lite agilityträning. Klumpen börjar bli stor kille....
 
 
Hippi var duktig men inte matte. I agilityloppet valde jag en sån otroligt korkad väg på ett ställe, den var både längre och mindre passande för Hippi än den andra så fråga mig inte varför jag valde den..., naturligtvis blev det disk där för att jag dessutom var alldeles för sen...., ny handler sökes till Hippi!!! I hopploppet var jag inte bättre men det blev nollat efter ett hackigt lopp och där vi dessutom var på väg till helt fel tunnelingång och fick vända och springa tillbaka hela tunneln för att ta rätt...., ja, ja hon kom 2:a i det loppet och det är bara Hippi som kan ta åt sig äran av det...., skärpning av mig helt enkelt.... Men det är svårt att både arrangera och samtidigt tävla tycker jag. Fokus ligger på tävlingen och inte på mina lopp, och det kanske är tur att det är så. Detta var årets sista tävling som arrangör och det känns faktiskt skönt med en paus nu. Jag ska dessutom inte sitta med i agilitysektorn nästa år utan kan då bara hjälpa till som vanligt utan en massa ansvar, det ska bli skönt. 
 
På kvällen blev det Harry Potter för Hampus och mig. Förra sommaren köpte vi Harry Potter samlingen på Ullared och nu har vi börjat kolla igenom den. Jag är ju lite efter alla och har ju bara läst två böcker och inte sett någon film så det är väl dags nu.... Riktigt läskiga är de ibland men bra. Vi har hunnit kolla på tre stycken så fem återstår. Riktigt mysigt med filmkvällar och tända ljus denna årstid. 
 
 
På söndagen åkte Elton och jag till Gävle för att tävla lydnad. 10 minuter innan vi skulle åka vaknar Pär och kommer på att han kan ju följa med..., Calle och Hampus var hemma och passade de övriga hundarna så helt plötsligt fick jag sällskap :) På tävlingen så började vi med lydnaden, jag hade startnummer 5 av 6 hundar. Elton var helt fokuserad och jättepigg utanför, men så fort vi kommer in på planen så börjar han vädra bakåt in i skogen. Han är enligt mig helt ofokuserad hela programmet men han gör liksom det han ska även fast han har näsan på annat håll... De utanför tyckte däremot att han gick jättebra så tydligen syntes det inte utan det var nog mest känslan att han inte hade fullt fokus på mig. Tyvärr blev det lite smånedrag här och där men jag visste att om han låg platsen som denna gång var sist så skulle vi klara det. Nervösa två minuter men han låg och fick en 10. Det visade sig att vi vann på 179,5 p och vi fick vårat LP1, eller Lydnads Problem som Hampus döpte det till. Nu lämnar vi klass 1 och tränar in klass 2 istället, kul med lite nya moment. 
 
Han har hunnit med lite Elton på sina 2,5 år :)
LP1, SE VCH, SE AgCH, SE Ag(hopp)CH, RLD N, RLD F, RLD A, RLD M G-Diggers Elton, och även kvalat ind till SM 2015
 
 
Efter tävlingarna åkte vi och shoppade lite. En ny jacka till Hampus blev det bla. Mysigt att bara strosa omkring lite med mannen så där, händer inte så ofta vill jag lova. En mysig dag helt enkelt som avslutades även denna med en Harry Potter film ;)
 
Jag älskar ju att köpa böcker men är så otroligt dålig på att läsa. Har svårt att ta mig tid till detta, men några har jag tagit mig egenom denna sommar och intressantast var nog Fuglesangs. Häftigt det där med rymden ändå. Brukar stå på kvällarna när jag är ute med hundarna och kolla upp på stjärnhimlen och imponeras över universum och de som faktiskt bor i rymdfärjor där uppe..., coolt!
 
 
Blev en ny bok också, ingen aning om den är bra eller inte, men det visar sig väl.
 
 
Denna vecka är det lite lugnare. Föräldrarråd på måndag, agilityträning på tisdag, teater för Hampus och Martin Stenmarck för mig, Åsa och Carina på onsdag. Ja det var allt just nu.., inte vanligt med så lite för vår familj... Calle skulle väl ha spelat match men han var så busig igår så han fick rött kort (felaktigt så klart;) så han är avstängt nu, haha...buse!
 
Ha en trevlig vecka alla!
 
 
 
 

Lite dit och lite dat!

Publicerad 2014-09-25 19:36:00 i Allmänt,

Det är tur att jag har mitt hundsim, min vibb och mitt löpband just nu så jag kan hålla sju hundar i form även fast jag mest bara jobbar för tillfället. En i poolen, en på vibben och en på löpbandet medans jag själv står mittemellan och klipper en hund, det kallar jag effektivitet ;), tur jag har så duktiga hundar som ställer upp på alla mina tokigheter :)
 
I måndags var det fotboll på hög nivå. Föräldrarna mötte barnen och det var väl papporna och jag kan man säga..., Kul var det i alla fall och även om det var typ 25 år sedan jag spelade fotboll på riktigt så kom den där härliga känslan tillbaka, attans vad kul det är..., synd bara att tekniken inte sitter kvar...hm..., ingen allsvensk inivå som förr direkt, man tror det ska vara som förr men det är det ju inte. Helt otroligt att jag inte skadade mig då uppvärmningen var obefintlig men ändå tar man i för kung och fosterland, hihi. Barnen avsutade sen med pizza och lite prat. En mysig kväll där föräldrarna VANN matchen, mohahahaaaa! Nu blir det lite uppehåll med Hampus fotboll för att sedan sätta igång i januari igen. 
 
På klubben har vi kört igång en träningsgrupp i agility där vi kör efter boken Grunden är grunden. Vi är ett stort gäng på ca 12 st som tränar och det är jättekul och nyttigt. Vi går igenom ca 2 svängar per gång och så gör vi olika kombinationer där vi gärna får in dessa. Första gången hade vi s-svägn och tysk och andra gången var det jaakko 1 och jaakko 2 samt snäva svängar efter tunnlar. Kan varmt rekomendera boken och även filmerna på Mikaela Holegårds hemsida, www.holegard.se
 
Maddox, Sickan och Hippi sitter och väntar på att mattarna ska bli klara....
 
 
På lördag har vi off klass 1-3 tävling på klubben  och då ska Hippi och Toppen få tävla, resten av tiden är jag funktionär och Pär ska även döma. Sista tävlingen för i år som arrangörer vilket känns ganska skönt.
 
På söndag ska Elton tävla lyd 1 i Gävle så jag hoppas att jag hinner få till ett träningspass innan dess annars får jag hoppas på att formen sitter i helt enkelt;) Måste försöka få till fler timmar på dygnet.... En klubbkompis hade köpt Maria Brandels nya lydnadsfilm och jag har själv funderat på att köpa den men när jag såg att de hade tittat så beställde jag en själv och den var jättebra. Speciellt när man sällan hinner gå kurser så är denna helt suverän, eller nästan ännu bättre för nu kan man ta tag i ett moment i taget. Inser ju att jag måste grunda och träna om massor med saker om det ska bli riktigt bra men samtidigt kanske jag får nöja mig med lite halvdant på den nivån som vi håller på ..., ja, ja, jag ska träna fjärr i vinter i alla fall och frågan är..., låsta framben eller låsta bakben...??? Lutar åt låsta bakben tror jag men har inte bestämt mig än.
 
 
Idag på skolan hämtade jag ett litet troll ;)
 
 
Hampus klass hade haft skogsdag för de andra klasserna och allt hade blivit lyckat. När jag sen på eftermiddagen kom hem från jobbet så möts jag av detta..., älskade lilla unge <3, nybakad scones!
 
 
Annars är det väl bara att inse att hösten har kommit och med den även minusgraderna. Önskar sååå att det skulle vara våren som var i antågande istället för minusgraderna..., men, men det blir väl vinter även i år.... så bara att ta fram mössa och vantar igen. 
 
 
Hittade lite fler bilder från VM så man får väl dröma sig tillbaka dit ett tag ;)
 
 
 
 
 
 
 

Mysig dag!

Publicerad 2014-09-20 18:41:34 i Allmänt,

Idag har Hampus och jag haft en riktigt mysig dag <3
 
Vi började i Skutskär där jag tävlade lydnad med Elton och Filur, och hundarna var ju riktigt duktiga :)
 
Elton vann lydnadsklass 1 på 189 p, allt var superbra förutom hoppet där han hoppar till mig och sen som en pil springer han åt sidan och tänker nosar på en fläck..., jag ropar och han bryter direkt och kommer och sätter sig, men 6,5 där. Lite jobbigt kanske när vi har löptikar hemma så jag skyller på det ;) Men annars gick han som en liten klocka och gladast var jag nog för platsliggningen för den satte han sig ju upp på förra tävlingen i februari (ja, ni ser hur ofta vi tävlar lydnad;)
 
 
Sen var det Filurs tur i lydnadsklass 2. Dagen började inte så bra då de sköt en hel del runtomkring och han är ju skotträdd och eftersom Filur är ganska svårmotiverad ändå så funderade jag ett tag på att inte starta men samtidigt måste han ju lära sig att det går bra att jobba även fast de skjuter så vi gjorde ett försök och till min stora glädje höll han ihop riktigt bra, söthunden! Tyvärr nollade vi apporteringen men ändå blev det 170,5 poäng och en 1:a placering :)
 
 
Vinsthundarna !
 
 
Hampus var så rolig efter prisutdelningen för då sa han, - Åh vad kul mamma nu har ju Elton bara ett förstapris kvar till ett sånt där Lydnads Problem, haha, inte lätt att veta vad LP står för ;)
 
Efter tävlingarna åkte vi till Valbo Köpcenter och shoppade, så himla mysigt bara Stampe och jag <3
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela