tangfelt.blogg.se

KM, Biskvier och Svamp!

Publicerad 2013-09-30 15:15:00 i Allmänt,

Igår söndag var det dags för klubbens KM i agility, jättetrevligt på alla sätt och vis. Hampus snodde alla hundar (eller Filur och Elton) utom Dominus för han vill inte springa med någon annan..., skönt det så jag i alla fall får springa med en hund själv.
 
Elton gick faktiskt riktigt bra med Hampus fast de aldrig ens har tränat ihop. Det var himla kul att se att kontaktfälten satt som en smäck i första agilityloppet fast Hampus bara sprang på. Det blev nåt fel i varje lopp och de slutade på en 4:e plats totalt.
Dominus var på strålande humör och var för honom riktigt snabb. Han satte tre nollade lopp och i sista hopploppet diskade vi oss då han hoppade över en pinne i slalom men jag bara fortsatte och som vanligt var han bäst (förutom disken) i det loppet, riktigt bra fart. Men man räknar ju det bästa agility och det bästa hopploppet så vi kom på en 2:a plats efter Sara och Bonzo.
 
Det ska vara en ljus hund i medium i år ;)
 
 
Filur gick kanon med Hampus men tyvärr disk precis på slutet i båda hopploppen så då fick de ju inget resultat. Men riktigt bra lopp:)
 
 
Filur och Hampus var även med i Barn KM och där gick de som på räls men naturligtvis är alla vinnare i Barn KM. Så himla kul att se alla unga!
 
 
Efter lite skogspromenader och jobb så blev det bakning av biskvier som Hampus hade fått för sig att göra. De blev inte speciellt snygga men otroligt goda:). Sen blev det rensning av svamp. Sara hade med sig två stora påsar med svamp till mig och det är ju sååå underbart. Så nu är frysen full och det hamnade även lite trattisar i söndagsmiddagen;)
 

Ikväll blir det agilityträning, roligt, roligt!
 

Sista för i år...

Publicerad 2013-09-28 17:11:00 i Allmänt,

Tidigt i morse åkte jag, Toppen och Elton till Gagnef Floda för årets sista rallylydnadstävling för vår del. Det var dubblerade klasser och det är så himla bra att man har två chanser på sig när man ändå åker.
 
Elton var först ut i avancerad klass och vi var verkligen inte på samma planet. Sa jag sitt så la han sig, sa jag stå så la han sig, skulle han snurra så fattade han ingenting..., ja så där var det banan igenom.... Typ 36 poäng fick vi tror jag. Bara att bryta ihop och komma igen...
 
 
Direkt efter var det Toppen på nybörjarbanan och han var så duktig så. Kom 3:a av ca 60 starter på 98 p
 
 
Sen var det Toppen igen på nästa nybörjarbana och han levererade en gång till, en 2:a plats på 99 p av ca 60 startande och då fick han även titeln RLD N :)
 
 
Åsså var det Elton igen och helt plötsligt gick han som en gud igen, så himla duktig. En 2:a plats på 97 p och även han sitt sista kvalificerande resultat så han fick titeln RLD A.
 
 
Stort GRATTIS till Frida och Chabo och Anna och Maddox från klubben som vågar sig ut på tävlingsbanorna och fixade uppflyttningspoäng i alla deras starter, tjohooo vad kul!
 
Frida tog ett sånt knäppt kort på mig och Toppen när vi precis kommer ut från planen och Toppen blir galen som vanligt, bjuder på den....
 
 
Nu blir det ingen mer rallytävling för oss i år utan nu ska jag träna Elton, Dominus och Filur inför mästarklassen och Toppen får väl träna in fortsättningsmomenten.
 

Toppen 1 år!

Publicerad 2013-09-26 13:59:59 i Allmänt,

Idag blir denna sötnos hela 1 år, tiden går verkligen fort!
Grattis Toppen!!!
 
Vi firar idag med härliga skogspromenader och ikväll blir det sökkurs!
 
Två killar som det slår över för när Hampus kommer hem från skolan...ops.., på bänken får man kanske inte vara eller....?
 
 
I måndags på agilityträningen körde vi bla denna kombination
 
 
..och både Toppen och Hippi satte den. Varierade både att stå vid 3:an på vänstersida och kalla in samt bara skicka på 4:an och 5:an, starta med på högersidan (eller jag gick till typ 2:an) och antingen göra ett bakombyte på 5:an eller ett blindbyte mellan 4:an och 5:an och jag tycker att blindbytet blev bäst på båda hundarna. Hippi körde hela med slalom och allt och Toppen stoppade vid nr 14 eftersom han inte kan slalom än. Kul att köra lite längre med småglinen....
 
Toppen har en lite udda stil på vibben, han somnar ofta så här....
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela