tangfelt.blogg.se

Grönt!

Publicerad 2016-08-30 17:09:00 i Allmänt,

Förra veckan började skolan och sommarlovet är slut för minstingen som har börjat 8:an!!!! Hampus har börjat i en helt nybyggd skola och hittills har allt varit toppenbra. Kurserna rullar på som vanligt och vilka framsteg, så kul!
 
Har varit ute i skogen för att hitta inspiration till vårt sovrum. Vi köpte ju en ny säng för ett tag sen och med ny säng vill man ju ha lite nytt också. Inte riktigt 25 år sedan vi gjorde om i sovrummet som det var när vi bytte säng senast men nästan....Som ni förstår av bilderna nedan så vill jag ha grönt. Är ju inte som alla andra och vill ha vitt, vitt och vitt, utan jag gillar lite mörkare färger.
Älskar ju hösten och när till och med jag hittar trattisar då är det nog mycket svamp i skogen ;) jag plockar svamp och hundarna bär ;)
I fredags em åkte Calle och jag till Gävle och shoppade bla en lampa på Ikea (till sovrummet), Så i helgen blev det att köpa färg, brädor och vips hade vi ett nytt sovrum. Blev toknöjd, lite smålampor, tavlor etc. som fattas bara. 
Så nu vill jag typ gå och lägga mig hela tiden och få tända ljus och bara läsa och mysa lite. 
 
Köpte även en liten tekanna som var perfekt till 2 koppar, när man vill ha löste.
 
Har även hunnit med lite spår och uppletande. Potter har fått sina första spår och näsa har han i alla fall vår lilla vilding!
 
Bara drygt 2 månader kvar nu tills Ebbot får debutera på agilitybanorna. Vi har börjat köra lite längre kombinationer nu (banor) och även lagt in slalom där. Sitter inte riktigt på första försöket men ibland. Han behöver fortfarande mer fart men jag tror att det kommer, speciellt om han får komma ut och tävla lite. Märker när han har varit med på tävlingar att han går igång lite utanför plan när han tittar på andra, så det blir nog bra. Han har i alla fall fått komma igång med simning, styrkevibb etc. ordentligt så vi i alla fall inte kan skylla på att han inte är stark nog för att klara av att springa och svänga. Sen kör vi även springande A, har MM som belöning så han jobbar neråt på A-et och tycker det verkar funka bra. Även balansen börjar sitta allt oftare nu, så vi kommer att köra på så får vi se vart det slutar. Måste ta tag i platta tunneln bara för den har vi aldrig testat. Tar emot lite när han är så försiktig av sig, men det är ju faktiskt ett hinder som ingår. 
Nu blir det skogen och valpkurs med spårning!

Älskar kurser!

Publicerad 2016-08-22 22:07:49 i Allmänt,

Alltså jag blir själv så peppad av att hålla kurser. Kursdeltagarna är så peppade så jag blir alldeles peppad. Valpkursarn tränar och engagerar sig, ställer frågor och vill verkligen lära sig. Inser att jag själv blir peppad och tränar grunder med Potter. Agilitykurserna speciellt tävlingskursen ger jag läxor och övningar och får tillbaka filmer och framsteg så jag själv går ut och tränar samma övningar och märker helt plötsligt att Ebbot är mogen för lite mer saker än att bara springa rakt fram. Nu kan han ju i stort sett göra samma övningar som Hippi och Elton, vilket är så kul! Alltså jag läääängar sååå tills november när jag får tävla klass 1 igen, det är mycket vi ska lära oss innan dess men jag älskar verkligen klass 1. Satt i helgen och kollade klass 1 i Frövi och det är så kul så jag ville bara gå in och köra med Ebbot fast han inte kan så mycket än ;)
 
Nu ska Ebbot få ett fysträningsprogram också med simning, styrkevibb etc. så han blir lite starkare tills det är dags för debuten. Liten börjar bli stor och det är så kul att få sätta igång på riktigt med honom. 
Pär mätte honom idag och fick honom till 34,2 ungefär, så än lever hoppet om att han blir smallhund. Däremot får nog Potter rikta in sig på large för han var nästan 37!!, men det ska väl inte vara några problem nu när hopphöjderna sänks :)
 

Frövi!

Publicerad 2016-08-22 21:51:47 i Allmänt,

Helgen har spenderas i Frövi. Jag, Hippi, Elton och Ebbot åkte dit på fredag efter ett stopp på Ikea i Borlänge först. På kvällen var det lagtävling och vårt lag Pudelrace knep en pinne i agilityklass, så nu saknar vi "bara" två pinnar. 
 
Efter tävlingarna åkte jag till pappa och Elsie där jag skulle bo och blev bjuden på paj m.m. Hundarna tyckte det var jättekul med ett nytt ställe och undersökte allt i minsta deltalj. På lördagmorgonen var det bara att sätta sig vid ett dukat frukostbord trots att det var tidigt, riktigt bra service på det hotellet ;)
 
På lördagens tävling gjorde Hippi ett nollat jättefint lopp i hoppklassen och jag vågade och satte en slalomingång som jag var så nöjd med. Skickade henne genom en tunnel , sprang själv på andra sidan slalom och visade in henne, satt som en smäck. Hippi kom 3:a i det loppet efter Anne och Bonnie och Eva med Visa. Elton rev ett hinder och fick lite strul då jag stod ivägen men jag satte samma fina slalomingång med honom och resten av banan gick han kanonfint och fick en fin tid ändå fast det var lite strul.  Agilitklassen kan vi typ glömma, Hippi går bra men hoppar A-hindret, jag väljer att inte ta om utan fortsätta några hinder till så jag fick en tävlingsmässig balans och den tar hon jättefint men får stå kvar med framtassarna på marken medans jag berömmer henne ett bra tag och sen fortsätter i mål. Tror vi kom 10 på det loppet ändå, trots 5 fel och lång tid på balansen. Elton diskade sig i början men vi fick till bra fart på A-hindret vilket vi ju håller på att träna om till springande. Har ju bestämt mig för att bara satsa där så han får upp farten och förhoppningsvis sätter två steg på nedfartssidan. 
På kvällen blev det god middag och fika m.m. hos pappa och Elise igen.
 
På söndagen nollar båda hundarna sina båda lopp, riktiga små stjärnor. Elton är först ut i agilityn, vilket var en svår bana men han fixade det och hade riktigt bra tryck. A-hindret var näst sista hindret och jag hade ju bestämt innan att satsa på springande där och han sätter det jättefint. Han blir 3:a i klassen. Hippi går ut nästan sist och jag har bestämt att vi ska träna kontaktfält. Hon går så fint och är långt ner på både A-hinder och balans och lyssnar jättefint, så vi behövde inte ta om något där inte utan hon vinner klassen!!! I hopp missar jag att ropa på Elton i en tunnel så han går ut åt fel håll och missar massa tid men med Hippi sköter jag mig och hon gör ett fint lopp och kommer 2:a. Så nöjd med dagen och många fina priser fick vi med oss hem, bla presentkort på Ica, så nu kan hundarna hålla oss med mat ett tag!
Själv tyckte jag att det var svårt att ladda om efter förra helgens NM men hundarna var taggade till max och Hippis skendräktighet verkar vara som bortblåst så när de var taggade blev jag taggad.
Delade även tält med en så söt liten Lovis, alltså dom är bra gulliga bullarna ;)
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela