tangfelt.blogg.se

Kombinationer ur banor från helgen!

Publicerad 2014-01-29 13:49:14 i Allmänt,

I helgen när jag stod och tittade på klass 1 så blev jag ju så där otroligt sugen på att få börja tävla med Toppen och Hippi. Ritade ner alla klass 1 banor och tänker träna delar ur dem med mina vovvar. Man såg rätt tydligt att bara en start eller ett upplopp med en rak slalom kan ställa till stora problem när farten blir hög. Att hundarna själva kan anpassa farten in i slalomen var verkligen ett måste på dessa banor + att de håller ihop hela slalomen på upploppet. Filmade träningen sist på Toppen och Hippi och så här såg en start ut och ett upplopp ut från helgen (fast vi körde dem i samma kombination)
 
http://www.youtube.com/watch?v=99kxwajv8XU
 
Hippi har haft lite problem att lära sig slalom då hon inte alls vill ha bågar, hon har bara blivit stressad och förvirrad med dessa bågar så till slut tog jag helt enkelt bort dem och har kört på det gamla hederliga sättet att bara visa och eftersom hon är en snabbtänkt liten dam börjar det sitta nu. Toppen har bara kört bågar och hade ganska länge en båge i början och en i slutet men nu sitter det även för han. Toppen är ju väldigt stor och klumpig men har ändå fått en ganska bra teknik redan.
 
Vi körde även en annan start från helgen även om vi gjorde ett litet eget slut på den med 4-pinnars slalom etc.  Här blev bara Toppen filmad.
 
http://www.youtube.com/watch?v=PBRdF9Z3CD4
 
Jag borde egentligen träna rallylydnad med Elton och Toppen inför helgen men det är så lätt att slinka in på agilityn eller bara ta ett dopp i det blå.... ;)
 
 
Ikväll blir det yoga, fantastiskt skönt !
 

Skellefteå !!!

Publicerad 2014-01-27 11:08:58 i Allmänt,

Carina och jag har haft en UNDERBAR helg i Skellefteå! Alltså agility, trevligt sällskap, mysigt boende på hotell, god mat och underbara hundar är verkligen balsam för själen :)
 
Och sen att bästaste Filuren går och vinner en ag3 och får cert gör ju inte saken sämre, wihoooo!!
 
http://www.youtube.com/watch?v=cv7AyD0b6mY
 
 
Filur tävlade två agilityklasser på lördagen, disk i en och som sagt vinst i den andra. Till söndagens hoppklasser var han inte anmäld då klass 3 gick sist tänkte jag att vi kunde komma hem lite tidigare men innan det var färdigt var ju Elton i klass 3 också så vi stannade ju ändå, men, men, Filur trivs med att vara maskot också :)
 

Elton debuterade alltså i klass 3 och han är verkligen jätteduktig. Det var bra och flytiga banor hela helgen så han hade verkligen tur med det och fick komma in i treans värld på en snällt sätt. Men sen den där matten han släpar på kan ju bytas ut..., gisses vad dålig jag är. Längtade jättemycket efter Jocke och hans långa ben ;) Jag var sen på såååå många ställen och upplopp är verkligen något vi måste träna mer på, han släpper inte alls när jag säger fram. Sen lyser ju orutinen igenom också som när han på upploppet i första hoppklassen igår springer på och vid långhoppet viker han av, nosar på nummerskylten och sen fortsätter in i mål...., då blir man verkligen påmind om att han inte är så rutinerad och inte har så många lopp i kroppen. Men det känns jättebra, det känns som det kommer att bli jättebra ändå med min lilla ångvält, vi har mycket att träna på men vi kommer att få många roliga stunder tillsammans.  Han har svårt för mycket som tex. Toppen och Hippi har lätt för tex. släppande, slalom, drag på tunnlar etc. men han fixade tex. slalom i alla lopp i helgen från båda hållen, han satte ett bakombyte på en tunnel och ja, mycket var faktiskt bra för att vara oss :)
 
Kanske inte så mycket att se men här kommer Eltons lopp....
 
 
Ja, nu vill man ju bara tävla mer, och mer, och mer......, gisses vad beroendeframkallande det är.
 
Tusen TACK Carina för en supermysig helt, detta gör vi om nästa år!

Årets hundar!

Publicerad 2014-01-23 09:49:13 i Allmänt,

Veckan har flutit på som vanligt med jobb och kvällsaktiviteter. Agility, badhuset, yoga, teater och pingis har stått på kvällschemat. Sen har det ju även blivit en massa handbollstittande och det var ju kul ända tills vi mötte Polen..., åh det som började så bra.... Så här brukar det se ut hos oss på kvällarna. Hippi, Elton och Wiola brukar ligga vid mig, Dominus ligger alltid med Pär och de andra lite var som <3
 
 
Just nu ser mitt och Eltons lilla projekt ut så här....
 
Vi har många moment som vi måste försöka lära oss till nästa helg då vi har anmält oss till mästarklass....., ja, ja, det går som det går, roligt är det i alla fall :)
Små meddelande om årets listor har kommit titt som tätt och man kan ju inte annat än att vara stolt över sina fyrfotingar.
 
Amiga, 2:a årets agilityhund i Sverige, 1:a årets agilityhund i Bollnäs, 1:a årets agilityhund i Svenska pudelklubben
 
Elton, 1:a årets rallylydnadspudel i Bollnäs, 2:a årets rallylydnadspudel i Svenska pudelklubben, 4:a årets viltspårspudel i Svenska pudelklubben
 
Dominus, 1:a årets allroundbedlington i Bedlingtonterrierklubben, 2:a årets rallylydnadshund i Bollnäs, 17:e årets agilityhund i Bollnäs
 
Filur, 6:a årets agilityhund i Bollnäs, 4:a årets rallylydnadshund i Bollnäs
 
Toppen, 3:a årets rallylydnadshund i Bollnäs
 
 
Hej hopp, snart är det helg!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela