tangfelt.blogg.se

Vilken rallyhelg!

Publicerad 2016-04-07 21:40:00 i Allmänt,

Det är långt mellan gångerna som vi tävlar rallylydnad men det är väldigt kul när det väl blir. Helgen som var åkte jag, Pär och Hampus till Gagnef där det var 2xnybörjarklass på lördagen och 3xavancerad klass på söndagen. Eftersom hundarna ska vara 10 månader för att få tävla och Ebbot är 11 månader så var jag lite tokig och anmälde honom. Vi har tränat lite i köket och det går bra, testat rallyskyltar en gång i Kilafors och det gick ganska bra, han nosade lite på dem och så. Alltid när vi har tränat så har han fått godis efter varje övning så målet var väl mest att träna på miljön, att han skulle få vara med och testa tävlingsmiljö. Och som han gjorde det. Första rundan smällde han till med 95 poäng och andra rundan blev det 75 p då han råkade sätta ner rumpan i en vänstersväng så det blev fel övning och jag klantade till det på ett ställe. Så två kvalificerande reslutat av två möjliga, duktig bäbis!
På söndagen var det Hippis tur och hon är ju ett kapitel för sig, haha, gisses, man har inte tråkigt när man kör med henne i alla fall men det blir vääääldigt mycket fel. Alltså hon går så himla fint, som en piaffhäst, snabb och kvick och riktigt rolig att gå med MEN det blir ju även väldigt fort fel. I första klassen fick vi en fel övning -10 direkt och sen lite småmissar så 86 p (alltså 96 om inte om), i andra fick hon också en fel övning -10 och lite strul så 82 p (92 annars) och i sista fick hon två fel övningar -20 men klarade det ändå på 77 p (97 annars). Alltså det är tur att hon är så duktig på resten för annars skulle det ju aldrig ha räckt men samtidigt om vi skulle skärpa oss lite skulle hon ju ha kanonpoäng. Kan inte annat än att vara stolt över att hon klarade tre kvalificerande resultat och fick därmed titeln RLD A, buspudeln!
På lördagen var Pär och Hampus med på tävlingen och efter den åkte vi till Borlänge och skulle gå på kupolen men vi började på Ikea och sen tog vi hela den sidan och hittade så mycket skoj så innan vi var klara var det stängningsdags. Vi bodde på ett vandrarhem i Borlänge och på kvällen åt vi gott på restaurang. På söndagen tog jag hundarna och bilen och åkte och tävlade medans de sov klart och sen gick till kupolen där de tillbringade dagen. En riktigt mysig helg!
 
Vandrarhemmet var omgjorda lägenheter och i en av dem var det reception och frukost, riktigt hemtrevligt och mysigt vid frukosten. Pär, Hampus och Toppen kollade såklart fotboll på paddan ;)
På torsdagen innan helgen fick vi finfrämmande från Stockholm, brorsan med familj kom på snabbvisit. Vi hann med både mat och spel. Brorsan är ju sjukskriven än från sin skada i fjällen på sportlovet. Revbenen var så illa skadade så han fick operera sig och ligga på sjukhus i en vecka. Läkarna frågade om han hade åkt ambulanshelikopter till sjukhuset i Stockholm, haha, nä han hade väntat en dag, kört bil och husvagn hem ca 60 mil, väntat en dag till och sen tagit bilen in till sjukhuset....., fniss ;) Ja, ja nu är han på bättringsvägen i alla fall. 
Hampus gjorde en sån fin cheeskake som vi smaskade upp....
Full koncentration i spelet....
Vilma tränade alla hundar på balansbollen, väldigt populärt!
 
Nu är det ju snart helg igen och då är det agility som står på schemat. Hanna och jag drar till Knivsta på lördag och till Leksand på söndag. Vi övernattar på samma vandrarhem som vi bodde på i Borlänge. ÄNTLIGEN ska jag få tävla lite agility, som jag har längtat. Känner mig väldigt ringrostig men det är dags att komma igång nu, tävlingen efter detta blir landslagsuttagningen....., hm..., inte optimalt men kul ändå!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela