tangfelt.blogg.se

EO i Frankrike

Publicerad 2016-08-09 16:53:00 i Allmänt,

Tisdagen den 26/7 åkte jag och Hippi på kvällen ner till Patrik och Lisa i Knivsta och fick en god middag samt en skön säng att sova några timmar i. Tidigt, tidigt på onsdagmorgon åkte sen Patrik, jag och hundarna till Arlanda och vår resa till EO började.
Vi flög till Bryssel och hyrde där bil och åkte sista biten till Frankrike. Vi bodde på ett bra hotell och första dagen blev det bara lite koll av tävlingsplatsen, middag och mingel med de andra svenskarna som bodde på vårt hotell. 
På torsdagen var det veterinärbesiktning (eller jag kallade det då inte för veterinärbesiktning för det enda de gjorde var att kolla chipet), mätning och invigning. Nu var ju det här bara mitt andra EO men arrangörsmässigt var det ingen hit i Frankrike, det var bara typ utsikten vid tävlingsplatsen som var bra. Men, men lika för alla så det var bara att gilla läget. Det gick ju bra att spela fotboll där i alla fall;)
På fredagen var det lagtävlingar och mitt lag kom tyvärr inte vidare till final men vi hade ett largelag och två small lag att heja på och det blev en silvermedalj för largelaget och en 4:e plats för ett av small lagen. Som  vi hejade!!!!
 
På lördagen var det två individuella klasser och Hippi nollade båda och tog sig för andra året i rad vidare till söndagens final. Förra året i Tyskland kom vi 7:a men detta år blev det en disk. Lärdomen av det loppet var att gör som du tänkt och som du tror på och inte som andra gör och tycker om du inte själv tror på det. Ja, ja inte säkert att det hade gått vägen ändå men irriterande när det skiter sig där man ändrade sin hadling och inte gjorde som man först tänkte. Men jag var ändå stolt och glad över Hippi, rackarns vilken duktig hund hon är. Ställer upp till 100% i alla lägen (även fast hon var lite knepig vid skendräktigheten). Men jag fick mig ändå en tankeställare, alltså vi har inget utomlands att göra på stora mästerskap om vi inte tränar om till runnings, man har inte en chans med stopp på både A-hinder och balans om man vill ligga med i toppen. Måste ta mig en funderare om vi vill satsa och träna om eller bara ha det som vi har det. Men vi fick ju glädjas åt svenska medaljer ändå även om det inte blev någon i medium. Victoria och Zen kom ju 3:a i small och då rann tårarna kan jag säga och jag är säker på att Bosse såg allt och var med uppefrån himlen. I large kom fantastiska Jenny och Lilli också de 3:a, trots en jättemiss som kostade tid, alltså de är helt i en klass för sig, imponerande! Största minnet förutom svenskarna var largevinnarens lopp, alltså hon vann båda klasserna i kvalet och så även finalen, sååå värd det. Och sen de tre pallplatserna i medium var en riktig rysare att se, så fina lopp! Ja, träningssugen är bara förnamnet, oj vad vi har saker att träna på, så inspirerande!!!
Resan hem gick bra även om Hippi höll på att hamna på ett annat plan som gick till Köpenhamn. Så ska ni flyga se till att vara noga med att fråga så hunden är lastad när ni kliver på planet. Det blev en faslig fart på personalen när de insåg att de bara hade en hund lastad och jag påstod att det skulle vara två. Men allt löste sig till slut och vi blev bara lite försenade ;)
Vill tacka alla för en supertrevlig resa, vilket härligt gäng vi är!!! Å tack Patrik för resesällskapet, snart är det dags igen ;) Å Jocke var ju så söt i sin peruk ;)
Jocke och Hanna hade semestrat lite i Paris innan tillsammans med Linda, Sandra och Tobias. Superkul hade de haft och jag blev allt lite avundsjuk på alla härliga bilder som Hanna bombade mig med;)
 Nu får vi ladda om till Norge och NM till helgen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela